Flamme (Innbundet)

Forfatter:

Carina Westberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fire
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202432041
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Flamme

Flamme er en såkalt prequel. Historien utspiller seg før det som skjedde i Nådegaven 1: Katsa.

Dette er en egentlige historien til hovedskurken i bok 1. Her er vi i en verden der monstre eksisterer. Monstrene finnes som dyr og mennesker. 17-åringen Flamme er verdens siste gjenlevende menneskelige monster med et vilt, forførerisk utseende og selvfølgelig flammende rødt hår. Hun kan lese andres tanker og styre deres vilje. Men hun er veldig tilbakeholden med å bruke denne evnen. Hun drives av redselen for å bli det monsteret alle tror hun er. Men for at ikke landet skal styrtes ut i krig, går hun med på å bruke sine evner for å hjelpe den unge kongen. Hun begynner å innse rekkevidden av makten hun har og det skremmer henne.

Kommer hun til å bli et like grusomt monster –i ordets virkelige forstand – som sin far, eller kan hun bruke evnene til å gjøre godt?

Flamme er en mørk og bredt anlagt roman som fortryller og berører. Kristin Cashore har skapt sin egen nisje som fantasyforfatter med både troverdige karakterer, endeløst spennende intriger og vanvittigaction som man bare må følge til siste side.

Til toppen

Andre utgaver

Flamme
Bokmål Ebok 2014