Fjellreven (Innbundet)

Serie: Dyreliv i Arktis 1

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 60
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fjellreven
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202224783
Kategori: Natur og friluftsliv og Fakta for barn
Omtale Fjellreven

En unik, gjennomillustrert faktabok for barn om det oppfinnsomme lille karakterdyret som er utrydningstruet i Norge, men finnes i et større antall på Svalbard under navnet polarrev.

Fjellreven er en liten tøffing som lever høyt oppe på fjellet og langt mot nord, nesten helt opp mot nordpolen. Den liker seg best der det er kaldt og mye snø og sno og vind.
I Norge er det ikke så mange fjellrever igjen, så det er viktig å passe på at de ikke blir utryddet.

Denne boka forteller om hvordan fjellreven klarer seg gjennom alle årstider, fra den blir født om våren dypt inne i en jordhule, til den som en rund hvit ball overlever vinterstormene i sin tykke vinterpels.

Eva Fuglei er forsker ved Norsk Polarinstitutt og har tatt doktorgraden i biologi med polarreven som spesialfelt. Kirsti Blom er forfatter og har skrevet en rekke bøker, både for barn og voksne.

Til toppen

Andre utgaver

Fjellreven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Kirsti Blom og Eva Fuglei:

Om forfatter

Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier. Blom har skrevet 10 bøker om dyrelivet i Arktis. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen 2007.

Eva Fuglei er forsker ved Norsk Polarinstitutt, med polarreven som spesialfelt.

Eva Fuglei (1962) er forsker/biolog. Hun har siden 1991 arbeidet på Norsk Polarinstitutt. Hun er oppvokst på Langhus i Ski, men er nå bosatt i Tromsø.

Hun er utdannet Dr. Scient, med doktorgrad på fjellrev fra Universitetet i Oslo. Cand. Scient, hovedfag i fysiologi, Universitetet i Oslo, og Cand. Mag., Mellomfag, Norges Idrettshøgskole.

Eva Fuglei har bl.a. skrevet flere faglige artikler i Internasjonale Journaler. Fjellreven er hennes første bok.

Bøker i serien