Fittekvote (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202333904
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale Fittekvote

Tøff, morsom roman om en ung jentes virkelighet i det norske forsvaret. Victoria bestemmer seg for å søke på befalsskolen sammen med kjæresten, men det er slett ikke enkelt. De kan ikke vise at de er kjærester, og Victoria får testet sine egne grenser både fysisk og psykisk. Samtidig må hun ta et valg: skal hun signere utenlandskontrakten, og dermed være villig til å dø for sitt land?

En spennende bok som er vanskelig å legge fra seg!

Vinner av Uprisen - årets ungdomsbok.

Til toppen

Andre utgaver

Fittekvote
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Axel Hellstenius og Morten Skårdal:

Anmeldelser Fittekvote

“(…) denne rapporten fra en rekruttskole vil mer: den ser forsvaret generelt og utenlandsoppdragene spesielt fra et rekruttperspektiv; og den ser guttenes sexfikserte omgangstone fra et jenteperspektiv. Tittelen burde trigge interesse og antyde tonen.”

Morten Haugen, Aftenposten

"Fittekvote er en rå og ærlig roman som forteller mye om hvordan det er å være i det norske forsvaret. [...] Denne boka er spennende, og vanskelig å legge fra seg"

 
Idun Bækken, Arbeidets rett

“Skårdal og Hellstenius demonstrerer at de er mulig å skrive interessant fra et til nå ganske lukket miljø.”

Ane Holum Turunen-Rise og Guri Fjeldberg, Barnebokkritikk.no

”Dette er en sterk ungdomsbok, som da også primært henvender seg til en yngre publikum, men som bør leses av alle, da den nok gir et godt bilde av unge menneskers liv og virkelighetsoppfattelse både i og utenfor Forsvaret (…) rett og slett en roman som mange kjenner seg igjen i.”

Einar Holst Clausen, Offisersbladet

Drivende god

“(…) rett og slett en drivende god fortelling.”

Kjell Moe, Kulturspeilet

“Boken er velskrevet. Den driver deg igjennom med godt språk og god oppbyggende og fengende dramaturgi. Innholdet føles levende og rent hele veien, for boken er skrelt for overflødig tekst, og vi sitter igjen med en naken, ektefølt historie som gjør dette til en bok som blir sittende en stund i pannebrasken."

Trude Helén Hole, blogg ArtOfLiving

“Romanen gir et realistisk bilde av unge mennesker i et isolert miljø - et miljø som fremmer og avslører ulike typers lyse og mørke karaktertrekk.”

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Til toppen

Om forfatter
Axel Hellstenius er født i 1960 og bor i Oslo med sin kone og deres to barn. Han har tidligere skrevet barnebøker og manus til opera, spillefilmer og TV-serier, samt scenedramatikk til bl.a. ”Elling”.