Fisketur med døden av Johnny Brenna og Sigbjørn Mostue (Nedlastbar lydbok)

Fisketur med døden (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter: og
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Espolin-Johnson, Jonathan
Spilletid: 0:40
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202572310
Kategori: Krim
Omtale Fisketur med døden

Mattis Balto Pedersen klasket håndflaten mot nakken og tittet ned på den: Sju mygg, på ett slag! Han ristet på hodet, løftet blikket og myste utover vidda. Det blinket i sølv fra vannene som lå bortetter, og landskapet duvet mykt mot blånene i det fjerne. Horisonten i nord var i ferd med å bli satt i brann av den dirrende kveldssola som skinte fra en fullstendig skyfri himmel. Støyen fra helikopteret hadde dødd hen. Stillheten som overtok, var nesten like påtakelig som heten. Det hørtes ikke en lyd rundt dem, bortsett fra en heilo som pep sårt fra et vierkratt lenger borte. Nei, han tok feil – det var alt annet enn stille. Som en evigvarende bakgrunnsstøy høyt oppe på hertz-skalaen, hørtes lyden av ultraraske vinger. I lufta danset tusener av mygg, digre som klegg. Og nye var på vei. Fra lyngen og krattet rundt dem lettet svarte skyer med hunnmygg, klare til å lande på varm hud, finne en liten åre, sage stilettsnabelen gjennom huden og suge opp i seg det næringsrike blodet. Mattis grøsset.

Til toppen

Flere bøker av Johnny Brenna og Sigbjørn Mostue:

Om forfatter

Johnny Brenna (f.1964) har til sammen 20 års erfaring fra politiet. Siden 2006 har han drevet sitt eget konsulentfirma innen personlig sikkerhet. Han er sertifisert instruktør innen ulike selvforsvarssystemer og prosjektleder for «Et tryggere Oslo».

Han har skrevet krimromanene Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013), Operasjon Hydra (2014) og Operasjon Hades (2017) sammen med Sigbjørn Mostue. Han har også skrevet Håndbok i selvforsvar (2012) og 60-meteren (med Sindre Leganger, 2015).

Sigbjørn Mostue (f. 1969) er utdannet cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han har tidligere jobbet som bl.a. redaktør, men skriver nå på fulltid. Sigbjørn Mostue bor på Jessheim med samboer og to barn.

Som forfatter har han bl.a. hatt stor suksess med Alvetegnet-trilogien bestående av Gravbøygen våkner (2005)vinner av Arks barnebokpris, den Brageprisnominerte Nissedreperen (2006) og Krakens gap (2007). Også trilogien Den siste magiker (2010-2012) har fått god mottakelse. Zombie-Bjarne (2013) var i 2014/2015 superfinalist til Foreningen !les' Bokslukerprisen, som kåres av barneskoleelevene selv.

I 2015 vant han U-prisen med I morgen er alt mørkt. Mostue har i tillegg til bøker for barn og unge skrevet flere kriminalromaner sammen med Johnny Brenna. I 2019 utga han thrilleren Himmelen skal gråte blod hvor filmrettighetene ble solgt allerede før utgivelse. Romanen ble også nominert til Riverton-prisen.

Alvetegnet-trilogien ser du her.

Oversikt over serien I morgen er alt mørkt finner du her.

Oversikt over serien Den siste magiker finner du her.