Fisker (Heftet)

Enkel og sikker artsbestemmelse

Serie: Cappelen Damms naturhåndbøker 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Cappelen Damms naturhåndbøker
ISBN/EAN: 9788202751050
Kategori: Natur og friluftsliv
Omtale Fisker

Hvilken fisk er dette? Med denne naturhåndboken kan du enkelt og sikkert bestemme rundt 150 arter som du kan treffe på i norske vassdrag og kystfarvann.

Fargekoder og symboler gjør det enkelt å bestmme artene ut fra spesielle kjennetegn ved for eksempel kroppsform og finner.
Fargebilde ofte tatt i fiskenes naturlige miljø, viser karakteristiske trekk ved artene.
Tegninger framhever typiske trekk og forenkler artsbestemmelsen.

Til toppen

Flere bøker av Bror Jonsson:

Om forfatter

Dr. philos. Bror Jonsson er seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA ). I perioden 1988–2002 var han forskningssjef. Han har vært vitenskapelig leder ved Direktoratet for naturforvaltning og professor i ferskvannsøkologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet i Trondheim.

Jonsson har skrevet ca. 500 vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler og rapporter, hvorav mange omhandler fisk som vandrer mellom ferskvann og hav. Han er medlem av Det kongelig norske vitenskapers selskap, Det kongelig danske videnskapsakademi, æresmedlem av Canadas fiskeforskerforening og ridder av den islandske Falkeordenen. Bror Jonsson er ifølge "ISI Highly cited.com" blant de 250 (eller 0,5 %) mest siterte forskerne innen zoologi og botanikk i verden de siste 20 årene.

Bøker i serien