Fiolinen fra Auschwitz (Innbundet)

Forfatter:

Kaja Rindal Bakkejord (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 128
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Auschwitz Violin
Oversatt av: Bakkejord, Kaja Rindal
ISBN/EAN: 9788280877338
Kategori: Romaner
Omtale Fiolinen fra Auschwitz

Krakow 1991: En eldre kvinne spiller på en fiolin med en helt særegen vakker klang. Det viser seg at instrumentet har en bemerkelsesverdig historie:Den polske jøden Daniel befinner seg i Auschwitz, og all hans menneskelighet er i ferd med å brytes ned. Minnet om kvinnen an elsker forsvinner for hver dag, og håpet og troen blir stadig mindre. Men så avsløres Daniels fortid som dyktig fiolinbygger, og informasjonen kommer to av leirens farligste menn for øret. De inngår et grusomt veddemål: Hvis Daniel kan bygge en fiolin på et visst antall ager, vinner kommandanten en kasse god burgundervin, hvis ikke får leirens ondskapsfulle lege lov til å bruke Daniel til sine grusomme eksperimenter. Og Daniel vet ikke hvor lang tid han har til rådighet …

Til toppen

Andre utgaver

Fiolinen fra Auschwitz
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Fiolinen fra Auschwitz

Instrumentet som førte til livet 15.01.2020

«Denne vesle boken er både enkel og rørende og skrevet med stor lidenskap og en levende menneskelighet, og den anbefales varmt.»

Owe Eikje, Dagen

Til toppen

Om forfatter
Maria Àngels Anglada (1930-1999) er en spansk/katalansk poet og romanforfatter. Hun studerte også klassisk filologi ved Universitetet i Barcelona. Forfatterskapet hennes er ikke i særlig grad oversatt til andre språk, men hun var en populær forfatter i hjemlandet og har vunnet flere prestisjetunge priser.