Finansielle kriser og resesjoner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 413
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202482367
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Finans, Historie, Samfunnsfag, Samfunnsøkonomi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Finansielle kriser og resesjoner

Finanskrisen fra 2007 er den største og mest omfattende økonomiske krisen verden har sett siden den store depresjonen i 1930-årene.

Finansielle kriser og resesjoner ser nærmere på hvordan finanskriser kan oppstå, og hvordan de påvirker samfunnene rundt seg. Boken er et must for alle som ønsker et faglig og grundig innblikk i finanskriser gjennom historien. Den er også velegnet for studenter innenfor finans, økonomi, statsvitenskap og historie og for praktikere som arbeider med internasjonale og økonomiske problemstillinger.

Boken gjennomgår utviklingen av finanskriser siden 1800-tallet og behandler ulike typer kriser, slik som staters mislighold av utenlandsgjeld og innenlandsgjeld, bankkriser, inflasjonskriser og valutakriser. Den gir også en grundig analyse av noen av de mest alvorlige krisene i nyere historie:

  • den store depresjonen
  • bankkrisen i Norge i 1980- og 1990-årene
  • Japans tapte tiår
  • asiakrisen
  • krisene i Latin-Amerika
  • finanskrisen fra 2007
Bokens siste del, som gir et dypdykk i finanskrisen fra 2007, tar for seg ubalanser i verdensøkonomien, USAs finans- og pengepolitikk, finansnæringens rolle under krisen, boligboble og økonomisk utvikling.

Til toppen

Anmeldelser Finansielle kriser og resesjoner
Om forfatter

Jens Henrik Larsen er MSc i finansiell økonomi fra Handelshøyskolen BI og er porteføljeforvalter i Formuesforvaltnings investeringsavdeling.