Finansiell risikostyring (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 268
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202312077
Fag: Bedriftsøkonomi, Finans
Nivå: Akademisk
Omtale Finansiell risikostyring

Finans- og råvaremarkedene er til tider preget av sterkt varierende priser, noe som betyr at det sjelden er lett å spå hvilken retning finansmarkedene tar. For mange bedrifter er dette en utfordring. Historien har vist at prisen på sentrale innsatsfaktorer kan dobles i løpet av kort tid. For eksempel selger flyselskaper billetter til faste priser flere måneder før avreisetidspunktet. Med sterkt økende priser på jetdrivstoff, kan et forventet overskudd raskt snu til røde tall.

Finansiell risikostyring handler om hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boken inneholder en rekke eksempler som belyser hvordan dette kan håndteres i praksis. I tillegg til eksempler med valutarisiko, er det også eksempler knyttet til blant annet oljepriser og renter.

Boken er skrevet med tanke på å kunne anvendes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi. Det forutsettes ingen spesielle forkunnskaper om valuta, internasjonal økonomi eller råvaremarkeder.

Temaet finansiell risikostyring er i liten grad behandlet i norsk akademisk litteratur. Denne boken er derfor et viktig bidrag for norsk næringsliv som opererer med valuta- og råvareprisrisiko kontinuerlig.

Denne boken erstatter Valutastyring av Pål. E.Korsvold.

Til toppen

Om forfatter

Geir Bjønnes Høidal har doktorgrad fra Universitetet i Oslo/Handelshøyskolen BI, og er førsteamanuensis ved Institutt for finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Her har han bred undervisningserfaring fra Bachelorkurs, executive-programmer og doktorgradskurs. Høidal har i sin forskning gjort nybrottsarbeid om hvordan aktørene i finansmarkedene oppfører seg, og har internasjonale publiseringer om temaet. Han har også praktisk erfaring fra arbeid med risikostyring. Høidal har også skrevet bøker om internasjonal finans og valutamarkedet. Tidligere har han blant annet vært tilknyttet Swedish House of Finance i Stockholm.

Pål E. Korsvold er professor emeritus i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har doktorgrad fra Indiana University (USA). Han har tidligere vært «assistant professor» ved den prestisjefylte franske businesskolen INSEAD og har hatt «visiting professorships» ved San Diego State University (USA) og University of Sydney (Australia). Korsvold har skrevet en rekke artikler om temaer innen finans og valutastyring. Han er en mye benyttet foredragsholder og rådgiver innen norsk næringsliv på temaet valutastyring.