Finansiell risikostyring - Oppgaver og løsninger (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 54
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375348
Fag: Finans
Nivå: Akademisk
Omtale Finansiell risikostyring - Oppgaver og løsninger
Finansiell risikostyring - Oppgaver og løsninger er oppgaveboka til Finansiell risikostyring av samme forfattere. Finansiell risikostyring handler om hvordan bedrifter kan håndtere finansiell risiko forbundet med sterkt svingende priser i finans- og råvaremarkeder. Boka er skrevet med tanke på å kunne anvendes både i næringslivet og som lærebok innen finans eller bedriftsøkonomi.

Målgruppen er økonomistudenter med spesialisering innen finans, og praktikere innen finans.

Oppgaveboka inneholder et fyldig utvalg av oppgaver, og er et viktig hjelpemiddel for å lære å forstå og bruke teorien som blir presentert i hovedboka.

Til toppen

Om forfatter

Geir Bjønnes Høidal har doktorgrad fra Universitetet i Oslo/Handelshøyskolen BI, og er førsteamanuensis ved Institutt for finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Her har han bred undervisningserfaring fra Bachelorkurs, executive-programmer og doktorgradskurs. Høidal har i sin forskning gjort nybrottsarbeid om hvordan aktørene i finansmarkedene oppfører seg, og har internasjonale publiseringer om temaet. Han har også praktisk erfaring fra arbeid med risikostyring. Høidal har også skrevet bøker om internasjonal finans og valutamarkedet. Tidligere har han blant annet vært tilknyttet Swedish House of Finance i Stockholm.

Pål E. Korsvold er professor emeritus i finansiell økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har doktorgrad fra Indiana University (USA). Han har tidligere vært «assistant professor» ved den prestisjefylte franske businesskolen INSEAD og har hatt «visiting professorships» ved San Diego State University (USA) og University of Sydney (Australia). Korsvold har skrevet en rekke artikler om temaer innen finans og valutastyring. Han er en mye benyttet foredragsholder og rådgiver innen norsk næringsliv på temaet valutastyring.