Film et dyr (Pakke)

Forfatter:

Ragnar Aalbu (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Pakke
Utgivelsesår: 2014
Illustratør: Aalbu, Ragnar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202353520
Kategori: Fakta for barn , Bildebøker og Les - lek - lær
Alder: 6 - 14
Omtale Film et dyr

Liker du å filme? Har du lyst til å ha det moro sammen med vennene dine? Film et dyr!

Film et dyr er laget litt som et dukketeater. Du styrer dyra fram og tilbake på scenen, mens du lager stemmer og filmer alt sammen. Du kan filme med mobilen, med nettbrettet eller med videokamera.

Film et dyr består av en håndbok og masse figurer, rekvisitter og bakgrunner, og styrepinner som du kan bevege figurene med. I håndboka blir du kjent med de ulike dyrene - Reddharen, Linselusene, Jåleminken, Fru Bever, Lady Gakk-Gakk, Puddelrockerne - og ikke minst Rumpestangeren.

Boka er full av tips og bildemanus til filmer du kan lage. Etter hvert kan du finne på dine egne filmer sammen med vennene dine. Vi tipper at du kommer til å lære det veldig fort.

Kjør kamera!

Til toppen

Anmeldelser Film et dyr

Tøysete og intelligent

"Film et dyr er et gjør-det-selv-dukketeater, beregnet på å filmes med mobiltelefon! Ideen er mer enn god, den er utmerket. […] Resultatet er små filmsnutter, som man eventuelt kan sende til en venn eller dele på sosiale media. […] Figurene til Aalbu er enkle og klare, dominert av stiliserte, rene flater. De fleste figurene har entydelig, tegneserieaktig identitet; De er typer, noe som ganske sikkert gjør det lettere å lage historier om dem. […] Rørviks små forslag til dukketeaterhistorier er jevnt over enkle og akkurat passe fjollete, ikke vanskeligere enn at en godt kan prøve å realisere dem. […] Helhetsvurderingen min av dette prosjektet er klart positiv. Det virker som om skaperne bak Film et dyr har hatt det morsomt underveis, et overskudd som har smittet over på resultatet. […] Den gode, gamle hatten av for Cappelen Damm, som har tatt sjansen på et såpass oppfinnsomt, risikabelt og sikkert også kostbart nybrottsarbeid som Film et dyr. Om Facebook og YouTube nå vil bli oversvømmet av videoer med snakkende pappfigurer? Vel, jeg tror det ikke før jeg får se det. Men jeg vil gjerne se det."

Ola Hegdal, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.