Film (Heftet)

En innføring

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202291167
Kategori: Journalistikk og mediefag
Fag: Mediefag, Norsk
Nivå: Akademisk
Omtale Film

Film – en innføring gir leseren grunnleggende kunnskaper om film. Forfatterne tar utgangspunkt i filmanalyse og presenterer noen av de verktøyene analysen krever.

Målet for en analytisk undersøkelse er ikke bare å belyse hva filmen forteller, men også hvordan den forteller og hvilken virkning det har på oss. Da trenger vi et begrepsapparat til å snakke om film med, og vi trenger kunnskap om hvordan film kan fortelle på mange måter, om hvordan filmfortellinger kan varieres i et utall sjangre og om filmens utvikling gjennom historien.

Film – en innføring passer for alle som er interessert i film og ønsker å utvide sine kunnskaper. Særlig aktuell er boka for studenter i film- og medieutdanninger ved høyskoler og universiteter.

Til toppen

Flere bøker av Arne Engelstad og Elise Seip Tønnessen:

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Arne Engelstad er professor ved Høgskolen i Sørøst-Norge og har forsket på film, litteratur og teater i mange år. Han har lang undervisningserfaring og har skrevet flere fagbøker og lærebøker.
Elise Seip Tønnessen, dr.philos., er professor ved Universitetet i Agder, Institutt for nordisk og mediefag, der hun underviser om litteratur, literacy, og multimodal kommunikasjon. Hennes forskningsinteresser er rettet mot multimodale tekster for barn og unge i skole og fritid. Hun har bl.a. redigert bøkene Jakten på fortellinger; barne- og ungdomslitteratur på tvers av medier (2014), Møter med barnelitteratur; introduksjon for lærere (2018, sammen med Ruth Seierstad Stokke) og Multimodality and Aesthetics (2018, sammen med Frida Forsgren).