Fiender i fredstid (Heftet)

Serie: I krig og kjærlighet 35

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: I krig og kjærlighet
Serienummer: 35
ISBN/EAN: 9788202372057
Kategori: Serieromaner
Omtale Fiender i fredstid

Hjørdis blir arrestert, anklaget for mordet på jøden Samuel, som ga henne og barna husly og mat. Redd og fortvilet prøver hun å forsvare seg, men en av politimennene gjør alt for å sverte henne.
Ivars bror, Egil, hater Kristin på grunn av hennes forhold til tyskerne under krigen. Han skyr ingen midler for å plage henne, og en dag går han for langt.

”Hvorfor gjør den mannen sånn?” spurte Julia.
”Jeg vet ikke. Han har kanskje ikke noe annet å gjøre enn å erte folk,” svarte hun.
”Jeg er redd, mamma!”
”Ta det med ro, Julia. Vi har bare noen meter igjen, så er vi hjemme.” Halsen hennes kjentes tørr. Hun løftet blikket. ”Ser du ikke at jeg har barna med meg?”
Han flirte mens han strevde med å holde hesten i ro.

Til toppen

Andre utgaver

Fiender i fredstid
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Else Berit Kristiansen:

Om forfatter

Else Berit Kristiansen (f.1960) er født og oppvokst på Hamar, men bor nå på Østlandet. Hun har bred yrkeserfaring, bl.a. som manusforfatter for teateret, med monologene Emma og Zombie. Else Berit Kristiansens mormor har en spesiell krigshistorie. Det var det som inspirerte forfatteren til å skrive ”I krig og kjærlighet …” Selv mener hun at krigstraumet aldri kan bli helt leget før det er gjennomarbeidet litterært. Gjennom å ta opp alle elementer som har med tysk okkupasjon i Norge å gjøre, håper hun å bidra til en dypere forståelse, samtidig som hun gir leserne en god historie.

Bøker i serien