Fiat og Farmor Hemmeligheten (Innbundet)

Serie: Fiat og Farmor 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202240776
Kategori: Bildebøker
Alder: 2 - 6
Omtale Fiat og Farmor Hemmeligheten

En dag kom Fiat med en gave til Farmor. Gaven er i en potte, men Fiat vil ikke si hva det er. Det er en hemmelighet. - Bare vent så får du se, sier hun, - men du må gi den masse vann.

Denne tredje boken om Fiat og Farmor er historien om et bitte lite frø og om Fiat som elsker så stor fart i turnringene at hun ligner en flyvefisk og om Farmor som hopper så høyt på Fiats trampoline at fly og småfugl må bremse.

Og Farmor gir gaven masse vann for den er veldig tørst og den vokser og vokser.
Hva kan det være? Et banantre kanskje, eller en busk med stekt makrell?
Eller kan det simpelt hen være et ballongtre? Farmor lurer og gjetter og Fiat er med på fabuleringen og leken om hva hemmeligheten kan være.

Iben Sandemose gjør en kjent situasjon til en helt spesiell opplevelse. Hun klarer å få frem det eventyrlige som også alltid ligger i hverdagen. Bøkene om Fiat og Farmor har fått strålende mottagelse. Det er sjelden vi får så spreke og originale bøker for så små barn.

Fra 3 år.

Til toppen

Om forfatter


Iben Sandemose (f.1950) er tegner, forfatter og scenograf. Oppvokst på Smestad i Oslo, bor nå på Nesodden. Utdannet som formingslærer, og arbeidet i flere år som sløyd- og formingslærer på Rudolf Steiner-skolen, inntil hun sluttet i 1979 for å bli kunstner. Blant flere priser har hun mottatt Hedda-prisen for beste scenografi i 1999, og Kulturdepartementets illustrasjonspris i 2017.

Sandemose har hatt en rekke tegne- og grafikkutstillinger. Hennes rike produksjon omfatter også barnebøker, kalendre, billedbøker for voksne, teaterstykker og utsmykningsoppdrag.

Bøker i serien