Ferdig omslag kommer snart (Heftet)

Serie:  399

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 688
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 399
ISBN/EAN: 9788282882590
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Ferdig omslag kommer snart

Ferdig omslag kommer snart er et bredt utvalg av Kim Hiorthøys grafiske design og illustrasjonsarbeid fra midten av 1990-tallet og fram til i dag.

Til toppen

Flere bøker av Kim Hiorthøy:

Anmeldelser Ferdig omslag kommer snart

"Bokmonumentet over Kim Hiorthøys arbeid så langt forteller også historien om en større del av nyere norsk kulturhistorie."

Kåre Bulie, Klassekampen

"Ferdig omslag kommer snart skaper sammenhenger og klangbunner der det i utgangspunktet ikke var åpenbart at det fantes noen. På denne måten løfter den både Hiorthøys særegne, trendsensitive, nyskapende, tidstypiske og personlige arbeider opp på et kvalitativt annet nivå enn de befinner seg på når de betraktes enkeltvis. Den er kort sagt en eksepsjonelt vellykket kunstbok, og et eksempel til etterfølgelse for alle visuelle kunstnere og håndverkere som ønsker at arbeidet deres skal engasjere på andre plan enn de biografiske og historiske. I tillegg: Pen å se på, morsom. Fin å ha på hylla."

Aksel Kielland, Morgenbladet

"Ferdig omslag kommer snart (...) inneholder et stort utvalg av kunstnerens arbeid – collager, tegninger og fotografier – fra tidlig 90-tall til i dag. Den røde tråden er Hiorthøys nyskrevne, humoristiske tekster om sin praksis, og flere inneholder hans angst over om det han lager egentlig holder mål. Det er et stort kunstnerskap han har bak seg, det er flere verk i boka som kunne henges rett på veggen. Spesielt flere av plakatene han har laget for Cinemateket i Oslo."

Nina Strand, Dagbladet ("Ideer"-spalten)

Til toppen

Om forfatter

Kim Hiorthøy (f. 1973) har utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim og Danshögskolan i Stockholm, samt kortere studieopphold ved School of Visual Arts i New York og Det Kngl. Danske Kunstakademi i København. Han er billedkunstner, men har også arbeidet som musiker, koreograf, filmfotograf og regissør.

Bøker i serien