Feiltakelsenes bok (Innbundet)

Forfatter:

Arve Torkelsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 464
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fejltagelsernes bog
Oversatt av: Torkelsen, Arve
ISBN/EAN: 9788202568146
Kategori: Romaner
Omtale Feiltakelsenes bok

En tsjekkisk sjakkspiller - et hus i Barcelona - en plan om å kidnappe Lionel Messi

Tsjekkiske Vaclav Krakowiak driver et agentur i Barcelona, der han tilbyr folk hjelp til å løse problemer og ta riktige beslutninger. Vaclav er en gammel sjakkmester, og ser livet som et sjakkspill. Nøye analyser og beregninger av neste trekk ligger bak alt han foretar seg. Han er på hils med sine naboer i El Paral·lel, men holder seg ellers mest for seg selv.

En dag blir han oppsøkt av den unge meksikaneren Leo, som er til forveksling lik Lionel Messi. Han ber om Vaclavs hjelp til å bli spiller på FC Barcelona. Før Vaclav vet ordet av det, er han viklet inn i en kjede av begivenheter. De vil for alltid endre livet for Vaclav, men også for Vaclavs naboer i El Paral·lel. En varm og fargerik historie om å våge å kaste seg ut i livet selv om man risikerer å gjøre feil og tape ansikt.

Til toppen

Andre utgaver

Feiltakelsenes bok
Bokmål Ebok 2019
Feiltakelsenes bok
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Feiltakelsenes bok

«Kaleidoskopisk roman om beboerne i en leiegård Barcelona. Den fine og underholdende fortellingen handler om å leve livet, men også om fotball, sjakk og feiltakelser.»

Litteratursiden.dk

«En morsom og uforutsigbar fortelling fra de varme land om hvor utrolig irriterende, livgivende og fullstendig vidunderlige andre mennesker er. Og om hvor fantastisk og livsbekreftende det er at mennesket er et dyr som gjør feil. Tenk så kjedelig livet ellers ville være. Til deg som […] vil overrumples.»

Magasinet Liv

Hvilket comeback! 18.02.2017

«Feiltakelsenes bok er et storverk som kan bli en kultklassiker [...] Boken ligner absolutt ingen andre romaner på dansk [...] En særdeles helstøpt og berikende leseopplevelse som kan anbefales på det varmeste.»Information (Danmark)

«Sanne Bjergs karakterer er elskelige, fargerike og som tatt ut av en spansk film av Almodóvar, og leseren aner en forkjærlighet for å fremskrive kaotiske og humoristiske scenarier. Romanen er velskrevet og må – med sitt omfattende noteapparat om FC Barcelonas sesong 2009-2010 og sine mange fotballdiskusjoner og -lingo – være en gave til enhver litterær Barça-fan.»

Kristeligt Dagblad

Til toppen

Om forfatter
Sanne Bjerg er født i København i 1965 og debuterte som forfatter med Papaya-passionen i 1987. Siden har hun stort sett arbeidet som dramatiker, teaterleder og librettist. Hun er også bildekunstner, og har et atelier i Kødbyen i København.