Fastlandet (Innbundet)

Serie:  428

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 88
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 428
ISBN/EAN: 9788282883573
Kategori: Romaner
Omtale Fastlandet

I Fastlandet tas vi med til en forblåst halvøy. Broa til fastlandet er stengt, skipstrafikken glir forbi og det er nok av ledige tomter. Kommunen og turistkontoret gjør som best de kan for å lokke flere dit. Imens gjør de som bor der det de alltid har gjort: driver på med sitt.

Fastlandet er billedkunstner Per Dybvigs tredje bildebok for voksne. Jegeren – en fortelling fra skogen ble kåret til Årets vakreste bok av Grafill i 2015.

Til toppen

Flere bøker av Per Dybvig:

Anmeldelser Fastlandet

"Fastlandet føyer seg inn i en rekke bøker hvor Dybvig er ansvarlig både for tegningene og for teksten. (…) Dybvig varierer redskap og teknikk og demonstrerer særpreg og et bredt register. (…) Fastlandet lar seg i mine øyne også oppleve som en ren billedbok: Ved bare å studere tegningene kan man dikte videre på dem på den måten også kombinasjonene av tekst og illustrasjon legger opp til."

Kåre Bulie, Klassekampen Bokmagasinet

Til toppen

Om forfatter

Per Dybvig er født i Stavanger i 1964. Han er tegner og illustratør og har tegnet for aviser, illustrerer bøker og arbeider som bildekunstner. Han regnes som en av de fremste og mest populære barnebokkunstnerne i Norge i dag, og han har bl.a. samarbeidet med Ingvar Ambjørnsen, Bjørn F. Rørvik, Trond Brænne og Marit Nicolaisen.

Per Dybvig har en karakteristisk, sikker, fri og energisk tegnestil. Han bruker både blyant og penn, og figurene hans vrimler rundt på det hvite papiret.

Bøkene om Reven og Grisungen med tekst av Bjørn F. Rørvik fikk Kulturdepartementes bildebokpris i 2005.

Per Dybvig ble tildelt gull i Årets vakreste Bøker 2016 for kunstboken Jegeren – En fortelling fra skogen

Bøker i serien