Fargeglede (Innbundet)

stofftrykk og tekstilmaling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202496777
Kategori: Quiz og hobbybøker
Omtale Fargeglede

Med utgangspunkt i vanlige, hvite klær, kan du lage din personlige stil på 1-2-3! Her er klær og tilbehør til hverdags og fest, til yogatrening og fritid. Ingvild lærer deg å male, trykke og farge på stoff. Hva med et par tøffe grafittijeans til ferien eller håndmalte satengsko til festen?
Teknikkene er mange, men enkle. Dette er noe alle kan klare.

Man trenger altså ikke å kunne sy for å lage personlige plagg, siden boken tar utgangspunkt
i hvite klær og som du kjøper eller har fra før. Det er fargemetodene og teknikkene som omskaper plaggene til noe helt eget. Når Ingvild setter i gang med stor kreativitet og masse kunnskap om farger og metoder for å gi tekstilene personlighet, gjennomgår plaggene en radikal forandring og blir alt annet enn fargeløse.

Boken er delt inn i fire kapitler:

Hverdagspalett
Jeans og fritidsklær (og sko) i en palett med blått, lilla og turkis. Grafittijeans og malte sneakers, tøffe topper og skjørt.

Pusterom
Yoga- og fritidstøy i rosa, fersken og orange. Tenk å stille opp på yogatimen med egendesignet
antrekk! En silkekjole og lang jerseykjole er med som “after yoga-antrekk”.

La sola gjøre jobben
Blått og hvitt med en enkel og spennende teknikk, som nesten er litt magisk. Opprinnelig kommer den fra fotografiets tidlige dager og het den gangen cyantopi. En vakker blåfarge utvikler seg med uv-strålene fra sola og gir deg mulighet til å skape fantastiske avtrykk av fjær, blomster o.l.

Festfin i dype nyanser
Lag partyantrekket selv på 1-2-3. Her er dype farger, svart og sølv brukt på vesker, fløyelskjoler og silkeskjerf. Og hva med et par håndmalte satengsko til festen?

Til toppen

Om forfatter
Ingvild Wærhaug er utdannet i klesdesign ved Kunsthøyskolen i Oslo, og tekstiltrykk, maling og innfarging ved Danmarks Designskole. Etter endt utdannelse begynte hun å jobbe mer kunstrettet og utviklet sitt eget uttrykk innen rom-installasjoner og veggarbeider for kunder som blant andre Snøhetta arkitekter, Scenario arkitekter, Logg Arkitekter, Hennie Interiør, Universal Music, Paleet i Oslo, House of Oslo, og en rekke privatkunder. I 2001 ble hun invitert av Galleri Rom for Ide til å holde sin første utstilling med rominstallasjoner og bilder. Siden har det blitt mange utstillinger og utsmykkningsoppdrag i inn- og utland.
Ingvild har også en variert bakgrunn som dekoratør og utstillingsdesigner for Steen og Strøm, Posten, NHO-Norges Hovedorganisasjon, Norad, Norges Varemesse, Gave og interiørmessen, Bokmesse og Hurtigruta.
Ingvild bor og jobber både i Oslo og New York og holder kreative kurs som "Stofftrykk og tekstilmaling" og "Hvordan komme i kontakt med din kreativitet".