Fare for gjentakelse (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 288
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fare for gjentakelse
ISBN/EAN: 9788204132543
Kategori: Krim
Omtale Fare for gjentakelse

Maja på 14 år blir funnet drept og advokaten Michael Brenne får i oppgave å forsvare Alvin som er arrestert for udåden. Alvin frikjennes pga et vitneutsagn, men straks etter frikjennelsen aner Michael at noe ikke stemmer.

Noen uker senere blir Alvin selv drept og Majas far blir arrestert for drapet. Michael blir spurt om å påta seg å være forsvarsadvokat, noe han aksepterer fordi han innser at faren umulig kunne drepe. Han er ingen morder.

Michael ser seg nødt til å foreta visse undersøkelser selv. Noe som viser seg å bli alt annet enn enkelt.
Dette er andre bok om den sympatiske og utradisjonelle forsvarsadvokaten Michael Brenne.

Til toppen

Andre utgaver

Fare for gjentakelse
Bokmål Ebok 2010
Fare for gjentakelse
Bokmål Heftet 2011
Fare for gjentakelse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Fare for gjentakelse

Chris Tvedt behersker et klassisk, tøft og effektivt krimspråk til fingerspissene. (...) Men til tross for skjønnhetspletter, er dette krimhåndverk på høyt, nasjonalt nivå.

 
Sindre Hovdenakk, VG

Nok en vinner. Chris Tvedts andre thriller ikke bare overbeviser, den etablerer ham som en krimforfatter i norgestoppen

 
Ann Kristin Ødegård, BA

Drivende god krim

Odd Seljesæter, Avisa Nordland

Tvedt viser stigende formkurve med sin nye krim

LARS HELGE NILSEN , BT

Et solid stykke krim. Med sin andre roman, «Fare for gjentakelse» plasserer bergenseren Chris Tvedt seg i klassen for solide krimsnekkere.

Turid Larsen, Dagsavisen

Tvedt (...) gir et overbevisende bilde av balansegangen mellom personlig ærgjerrighet og rettferdighetstrang som mange forsvarsadvokater, forhåpentligvis, må leve med. (...) Men alt i alt, enkelte skjønnhetspletter til tross: en stødig og troverdig krim fra Bergen, som absolutt frister til gjentakelse.

Curt Johnson, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Tvedt har også skrevet bøker for ungdom.

Oversikt over utgivelsene i Mikael Brenne-serien ser du her.

Oversikt over utgivelsene i Edvard Matre-serien ser du her.