Fanget av Lilja Sigurdardóttir (Ebok)
Ebok

Fanget (Ebok)

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gildran
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788281693791
Kategori: Krim
Omtale Fanget

Sonja er en enslig mor på 31 år som har forlatt sin mann til fordel for en kvinne, Agla. I skyggen av finanskrisen på Island sliter Sonja med å få endene til å møtes slik at hun kan få tilbake omsorgen for sønnen Tomas, som bor hos faren. I et desperat og lite gjennomtenkt forsøk på å skaffe penger, lar Sonja seg overtale til å smugle kokain inn til Island. En eldre og erfaren toller på Keflavik flyplass fatter imidlertid interesse for den velkledde forretningskvinnen som han stadig ser ankomme fra utlandet. Mens Sonja pønsker ut kreative metoder for å smugle sine forbudte varer gjennom tollen, graver hennes elskerinne Agla seg stadig dypere ned i løgn og fortielse for å skjule sin delaktighet i bankskandalen som har drevet Island til konkursens rand. Agla er en tidligere kollega av Sonjas eks-mann, som også bærer på mørke hemmeligheter. Dermed er scenen satt for et dramatisk trekantforhold og et ulidelig spennende kappløp mot både påtalemyndighetens etterforskere og de kriminelle bakmennene. "Fanget" er første bind i en trilogi av den islandske forfatteren Lilja Sigur.ardóttir. En original krim lagt til den islandske hovedstaden i skyggen av askeskyene som i 2011 formørket store deler av Europas luftrom.

Til toppen

Andre utgaver

Fanget
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Fanget

«Godt om doplangende alenemor ... Besettende krim med en forfriskende heltinne ... Sirgurdardottir skriver godt og selv om det er et relativt stort persongalleri makter hun å gi liv til de moralske og følelsesmessige dilemmaene som hovedkarakterene baler med ... Vi ser historien fra ulike vinkler etter hvert som nettet snører seg stadig tyngre og tyngre rundt kokainsmugleren, som egentlig bare vil ut av det hele.»

 
Silje S. Norevik, Bergens Tidende

«Elegant overdreven realisme når ladies & gangsters kjemper for verdighet og økonomisk selvråderetti kjølvannet av det store krakket ... ytterst velskreven og sjarmerende. I humor og spenning lever vi oss inn i livene til imponerende mangefasetterte aktører og er glade for at alt ligger til rette for en oppfølger.»

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

«Bra om mennesker som gir seg ut for å være andre enn de er ... god krimunderholdning.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«... en spennende helhet som krydres med flere uventede vendinger. Det mest imponerende er måten hun løser opp trådene på, til en troverdig slutt.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Velsmurt islandsk krim»

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Lett og fengende... »

Helge Ottesen, Varden

«For en bok! Fanget er annerledes enn alt jeg har lest. Den er original, velskrevet og fryktelig spennende. Jeg elsker den!»

Liv Gade, Bokinspirator

Til toppen