Fanget i isen av Mitchell Zuckoff (Ebok)
Ebok

Fanget i isen (Ebok)

En fortelling om tre fly som styrtet på Grønlandsisen, den påfølgende redningasaksjonen, og den 70 år lange kampen for å få heltene hjem

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.88 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Frozen in time
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788202443894
Omtale Fanget i isen

Fanget i isen er en medrivende krigshistorie om overlevelse og heltemot i det arktiske isødet.

Den 5. november 1942 braste et amerikansk lastefly inn i grønlandsisen. Fire dager senere dro et B-17-bombefly ut for å lete etter overlevende, men ble overrumplet av en snøstorm og styrtet de også. På mirakuløst vis, overlevde de ni om bord, og det amerikanske militæret igangsatte en vågal redningsaksjon. Etter å ha plukket opp én mann, fløy imidlertid et amfibiefly inn i en kraftig snøstorm og forsvant.

Fanget i isen er historien om tre flyhavarier og mennene som overlevde dem. Boken forteller om en 148 dager lang kamp for livet, inntil en ekspedisjon ledet av den norske flypioneren og polfareren Bernt Balchen, endelig klarer å få mannskapet i sikkerhet. Boken rommer også en nåtidsfortelling, om drømmeren og idealisten Lou Sapienza, som sammen med den amerikanske kystvakten setter i gang en omfattende aksjon, for å løse mysteriet rundt det forsvunne amfibieflyet, og for å hente hjem heltene som gikk ned med det.

Til toppen