Det de ikke forteller oss - Steinerskolens okkulte grunnlag (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202318888
Kategori: Kulturhistorie
Omtale: Det de ikke forteller oss - Steinerskolens okkulte grunnlag

Steinerskolene har i hele etterkrigstiden vært et viktig pedagogisk alternativ i Norge. Denne debattboken retter et kritisk blikk på steinerskolen, antroposofisk medisin og biodynamisk landbruk.

Forfatterne er sterkt kritiske til både ideologi og praksis i steinerskolen, og til andre deler av antroposofiske aktiviteter og tenkemåter. Som overordnet mål forsøker forfatterne å avsløre en falsk fasade, og informerer om antroposofiens okkulte virkelighetsforståelse.

En virkelighetsforståelse som underkommuniseres til norsk offentlighet, myndigheter og foreldre med barn på steinerskolene.

Til toppen

Flere bøker av Trond K.O. Kristoffersen og Kristín A. Sandberg:

Anmeldelser av Det de ikke forteller oss - Steinerskolens okkulte grunnlag

Steinerskolen på retta og vranga

"Trass i Steinerskolens utilslørte kjendisdyrking og uhemmede kulturelle kapitaloppbygging sitter leseren igjen med et inntrykk av en sekt av kjent slag, enten de nå kaller seg scientologer eller mormonere, som vegrer seg for innsyn og åpen debatt."Kjell Lars Berge, NRK

Boka er ein imponerande sosiolgisk studie

På bakgrunn av eigne og andre foreldre sine erfaringar, og direkte vitnemål frå tidlegare og frustrerte lærarar, teiknar forfattarane eit sjokkerande bilete av ein institusjon som er prega av uklare ansvarsforhold, økonomisk rot, motvilje mot fagorganisering, maktovergrep som blir dyssa ned, og kanskje det mest alvorlege: Mangel på vilje hos dei ansvarlege til å svare på kritiske spørsmål.Jon Langdal, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Trond K.O. Kristoffersen (f. 1965) er fra Tromsø. Han er filosof, forfatter, far til fire, fotograf og lærer. Kristín A. Sandberg (1967) er utdannet psykoterapeut og lærer. Hun skriver sangtekster for flere kjente musikere og har utgitt romaner og sakprosa for barn, ungdom og voksne. Sandberg har bodd og arbeidet i Spania i flere år.