Kokeboka (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 672
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bonniers kokbok
Oversatt av: Erichsen, Dorthe
ISBN/EAN: 9788202537296
Kategori: Kokebøker
Omtale Kokeboka
Basiskokeboka fra Cappelen med Wenche Andersen som redaktør, foreligger nå i ett nytt, mindre og praktisk format. Den prisbelønte kokeboka omfatter hele 1800 oppskrifter, på hverdagsmat, helgemat og festmat. Her får du oppskrifter på moderne retter og klassikere, internasjonale retter og norsk tradisjonsmat, og dessuten forslag til hele menyer når du skal arrangere fest. Og dessuten masse informasjon om råvarer og tips og råd til tilberedningen av dem.

18 kapitler som inspirerer til matlaging – egne inspirasjonsregistre til hverdagsmaten: oppskrifter basert på sesongens råvarer, raske oppskrifter, vegetariske retter og norske klassikere. Boka har også et eget stort kapittel om festmat, inndelt etter sesong med oppskrifter på alt fra fingermat til retter på buffeten.

«God, omfangsrik, forteller mye om råvarene, har fine oppskrifter, en skikkelig basiskokebok for alle hjem.»
Eyvind Hellstrøm, Annette Stiansen m.fl.

Til toppen

Flere bøker av Wenche Andersen:

Om forfatter

Wenche Andersen er utdannet kokk og kostholdsøkonom, og var i flere år tilknyttet Opplysningskontoret for kjøtt før hun i 1994 fikk ansvaret for matinnslagene i TV2s populære frokostsendinger «God morgen Norge». Hun har gitt ut en rekke bestselgende kokebøker med et totalsalg på over 120 000, og vært fast bidragsyter i bladene Kvinner og Klær, Mat & Drikke og Matlyst.

Under fagmessen Buffet i Stavanger i 2003 ble hun hedret med prisen «Årets matformidler 2002».

Høsten 2006 ble hun utnevnt til nordisk matambassadør i prosjektet Ny Nordisk Mat, som i samarbeid med Nordisk Ministerråd skal skape oppmerksomhet rundt nordisk mat og mattradisjoner internasjonalt. Gruppen består av to ambassadører fra hvert av de nordiske landene, bl.a. Wenches svenske kollega Tina Nordström, Carl Jan Granqvist fra Grythyttan, Eivind Hålien, direktør for Fagforum for Mat og Drikke i Norge og Finlands jord- og skogbruksminister Juha Korkeaoja. Prosjektet gikk over en periode på tre år.

i 2012 var Wenche Andersen med i dommerpanelet i programmet Smaken av Norge, der TV2 satte fokus på norsk matkultur.