Hvordan koke vann (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202355890
Kategori: Kokebøker
Omtale: Hvordan koke vann

I denne revolusjonerende kokeboken tar matjournalist Andreas Viestad for seg kokekunstens små og store utfordringer. Hvordan hakke løk uten å gråte? Hvorfor blir potetmosen av og til seig? Hvordan få til en perfekt stekt biff? Hva er hemmeligheten bak en saus som ikke skiller seg? Kort sagt: Alt du burde kunne om mat, men ikke våget å spørre om.

Andreas Viestad bruker moderne matvitenskap til å finne fram til nyttige triks og gode forklaringer på matlagingens mysterier, og han viser klassiske og moderne teknikker du har bruk for hver gang du lager mat. Andreas mener at jo mer du vet om hva som skjer når du lager mat, desto enklere, morsommere og mindre uforutsigbart blir det. Og det aller viktigste er at maten blir bedre.

Hvordan koke vann er breddfull av informasjon du blir klokere av, med mer enn 200 tips og oppskrifter du blir mett av. Hvordan koke vann ble kåret til Årets kokebok av Natt & Dag første gang den kom ut.

Til toppen

Om forfatter

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Julemat (2014) og Den store kjøttkokeboka (2015). Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingerid Espelid Hovigs matkulturpris. Men allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

CV:

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1999
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad
http://www.geitmyra.no/