Godt med vilt

175 klassiske og nye viltretter

2010, Innbundet, Bokmål
Irene Inman Tjørve (Oversetter)
May Moran (Illustratør)
148,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Vilt som råvare har lange tradisjoner i Norge. Jegerkulturen er fortsatt levende hos oss og hver eneste høst gir naturen utbytte i form av sunt og godt kjøtt av både storvilt og småvilt. Høsting av vilt i kontrollerte former, slik vi har det i hele Skandinavia, er både bærekraftig utnyttelse av naturens ressurser, men også helt nødvendig for å opprettholde en forsatt sunn og god viltressurs.

Vi høster elg, hjort, reinsdyr, rådyr, men også hare og bever. Ikke minst fugleviltet er populær og meget velsmakende mat. Rype er vel høydepunktet, men også storfugl som tiur og røy og orrfugl gir svært spennende matretter. Det høstes flere typer vadere som ender og gjess - og sjøfugl.

I denne boken finnes også oppskrifter med vilt som kanskje er mer vanlig i våre naboland Sverige og Danmark, men som er vel verdt å prøve for oss. Boken er inndelt i kapitler etter råvarene og inneholder en mengde varierte og gode oppskrifter. Det er faktatekster om behandling av fjærkre og viltråvarer. I tillegg til matoppskriftene er det også mange gode forslag til velsmakende tilbehør og sauser.