Fjellmat (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202361020
Kategori: Kokebøker
Omtale: Fjellmat


Bodil Nordjore, turbobudeia, inviterer deg til kjøkkenet sitt i Vinje i Telemark, og her kan du regne med å bli tatt godt vare på.
I fjellbygdene er det fortsatt gjestfrihet, nærhet og ærlighet - og den ekte og
enkle maten. Dette er egenskaper som Bodil ønsker å fremheve spesielt; ja som
er hennes ledetråd i sitt liv som matmenneske og som matformidler.
I denne boka finner du gode historier om mat og mennesker, men fremfor alt Bodils gode oppskrifter.

Noen eksempler: røykte og saltede sauseskanker, reindsyrkjøtt kokt i rømme, Vesaaskurv og Mogapølser, Fjukande hollendarer, kaffegraut og nevagraut, kalvedans og tyttebærgrøt.





Til toppen

Om forfatter

Bodil Nordjore er utdannet kokk og pedagog, og hun er fagansvarlig for matkulturstudiet på høgskolen på Rauland i Telemark. Bodil er en sann matambassadør for tradisjonsmat i både inn og utland, og for dette har hun mottatt Ingrid Espelid Hovigs pris for god matkultur.