Eksotisk (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392864
Kategori: Kokebøker
Omtale: Eksotisk

Andreas Viestads beste og mest populære oppskrifter på eksotisk mat. Forsøk deg på dufter og smaker fra andre land.

100 kryddersterke oppskrifter som Andreas Viestad har samlet og bearbeidet slik at de eksotiske smakene kan gjenskapes av deg på ditt eget kjøkken.

Fisk i kokoscurry, ørret i rom og vanilje, kylling masala med kardemomme, lammespyd med koriander, oksehalegryte med muskatsaus, pilaffris med cashewnøtter, kokospannacotta med sitrongress og appelsiner med kanel - lær å bruke krydder på en ny og spennende måte. Alle rettene er illustrert av den anerkjente fotografen Mette Randem.

Andreas Viestad (f. 1973) er en av våre mest populære matjournalister og kokebokforfattere. Han har ukentlig spalte i Dagbladets Magasinet og er også kjent fra tv-serien En bit av Norge. Andreas Viestad står bak Geitmyra kultursenter for barn i Oslo.

Til toppen

Om forfatter

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Julemat (2014) og Den store kjøttkokeboka (2015). Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingerid Espelid Hovigs matkulturpris. Men allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

CV:

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1999
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad
http://www.geitmyra.no/