Bordet fanger (Innbundet)

Kokkekunst for unge

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 144
Illustratør: Endestad, Rita
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202312596
Kategori: Kokebøker
Alder: 15 - 29
Omtale: Bordet fanger

Bordet fanger er en herlig bok om matglede og matlaging! Her finner du gode, enkle, utfordrende og sølete oppskrifter på nydelig mat. Du kan fråtse i pasta, fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt og - selvfølgelig - masse desserter. Ta det du finner i kjøleskapet og se hva som blir resultatet.

Kunne det smake med en hjemmelaget hamburger med luksustilbehør eller er lat laks tingen? Ønsker du deg en saftig lørdagspizza eller vil du bytte den ut med kylling med 40 hvitløkfedd? Og hvorfor ikke slå til med verdens enkleste sjokolademousse midt i uka?

I tillegg til gode oppskrifter får du Andreas’ morsomme og underlige historier knyttet til mat og matopplevelser. Den strenge fru Lie og hennes sukiyaki og mannen som hatet pasta så mye at han nesten døde, er bare noen av historiene i boken. Bordet fanger inspirerer til opphold ved kjøkkenbenken!

Til toppen

Om forfatter

Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Julemat (2014) og Den store kjøttkokeboka (2015). Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingerid Espelid Hovigs matkulturpris. Men allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

CV:

Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Dagbladet siden 1999
Matskribent i Magasinet fra 1999
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad
http://www.geitmyra.no/