Foreldrehjelpen (Innbundet)

Oppdragelse som virker

Forfatter:

, Aina Marie Svendsen (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 160
Illustratør: Svendsen, Aina Marie
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375294
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Foreldrehjelpen

Er du lei av at sønnen din ikke vil spise maten du setter fram, eller bare har fått på seg stillongsen når du er klar til å følge ham til barnehagen? Eller at vesla markerer seg høyt og hjerteskjærende hver gang verden går henne imot? Her får du hjelp!

Denne boka er skrevet for deg som har barn fra 1 til 10 år, og som ønsker innspill og råd i barneoppdragelsen. Her får du nyttig informasjon om kommunikasjonen mellom barn og foreldre, barnets følelser og temperament, hva som har betydning for barnets selvbilde, ulike foreldretyper og hvilken innvirkning de har på barna. Les om hvordan du kan få barnet til å samarbeide uten at du må mase, hvordan være tydelig på en positiv måte, hvordan gi gode beskjeder og hvordan unngå kjefting.

De to psykologene Knut Halfdan Svendsen og Egil Launes har mange års erfaring med å hjelpe vanlige familier. Deres faste, tydelige regler, positive grensesetting og belønning for god oppførsel gjør at barn blir samarbeidsvillige og trygge. Enten du har en ettåring som ikke vil sove hele natten, en toåring som får raserianfall hver dag, eller en fireåring som maser, vil du kunne løse problemet ved å bruke framgangsmåtene som er vist i boken.

Til toppen

Om forfatter

Egil Launes (f. 1957) er psykolog og PMTO-spesialist (Parent Management Training - Oregon), med selvstendig praksis i Mandal. Launes er tilknyttet avdeling for barn og unges psykiske helse, ABUP, ved Sørlandet Sykehus HF. Han er sammen med psykolog Knut Halfdan Svendsen foreldreveileder i TV2s dokumentarserie I de beste familier, som første gang ble vist 2006. Nye episoder planlegges vist i 2008. I 2006/2007 var Launes medlem i granskingsutvalget for barnehjem i Kristiansand. Launes jobber til daglig med barn og unge med atferdsproblemer i hjem og skole. Han driver kursvirksomhet og er sakkyndig i barnesaker for retten.