Fakta faen (Innbundet)

Forfatter:

, , og

Øyvind Lauvdahl (Illustratør)

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 80
Illustratør: Lauvdahl, Øyvind
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306595
Kategori: Fakta for barn
Alder: 12 - 16
Omtale Fakta faen

Endelig kommer den komplette guide til banning. Strålende, gode og kunnskapsrike skribenter har skrevet en spenstig faktabok for språkinteresserte i alle aldre.

Til toppen

Andre utgaver

Fakta faen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Jostein Sand Nilsen, Bente Ailin Svendsen, Helene Uri og Andreas Østby:

Anmeldelser Fakta faen

Fakta om fyord

"Lars Vaular sier det best: Blir du mindre høflig av denne boka, er du en historieløs kuksuger. [...] Boka er lettlest og humoristisk. Du får vite bakgrunnen for de aller fleste norske (og kebabnorske) bannordene, samt en del utenlandske. Eksemplene er gode og usensurerte, og språket uhøytidelig, men saklig. Du veksler på å le av tørrvittige kommentarer som bryter med leksikonformatet, og nettopp leksikalsk-liknende omtaler av tabuord. Øyvind Lauvdahls tegninger er treffende og morsomme, og utfyller teksten. Du blir en smartere språkbruker av denne boka."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Bra bannebok

"Boken er interessant og lettlest med morsomme illustrasjoner. Den passer for språkinteresserte i alle aldre, og fortjener et pluss for å ha med bakgrunnsinformasjon om de ulike banneordene. [...] Banner du ikke, lite eller mye? Boken anbefales uansett."

Prableen Kaur (18) , Si;D, Aftenposten

Mest om avføring, sex og religion

Selv en dreven banner kan ha mye å lære (…) for nybegynnere er boka et rent eldorado (…) Leser du Fakta faen blir du underholdt, klok, fandenivoldsk, pirret, språkbevisst, nyskjerrig og kanskje litt flau. Og du får god litteratur.

Ida-Sofie Stryken, Gudbrandsdølen Dagningen

Urbant (og småpent) om banning

Her finst nyttige utblikk til andre kulturar og gode tips om kva fakter ein bør vera varsam med rundt i verda (…) ei artig og interessant bok med mykje god informasjon om banning og språk i det heile.

Tor Erik Jenstad, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Bente Ailin Svendsen er professor i norsk som andrespråk og nordisk språkvitenskap. Hun initierte og bidro til å utvikle Senter for flerspråklighet (MultiLing)ved Universitetet i Oslo, ett av de NFR-finansierte sentrene for fremragende forskning, der hun fungerte som nestleder i perioden 2013–2015. Svendsen forsker på flerspråklighet hos individet og i samfunnet og på språk og identiteter blant ungdom i flerspråklige bymiljøer. Hennes forskningsinteresser inkluderer flerspråklighet, språklig endring og kommunikasjon i sin alminnelighet og i det flerkulturelle samfunnet spesielt.

Helene Uri (f. 1964) har doktorgrad i lingvistikk og har en professor II-stilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Hun er oversatt til tjue språk og har bl.a. fått Bragepris og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur.