Pedagogisk entreprenørskap (Heftet)

Framtiden på timeplanen

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 210
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276342888
Kategori: Utdanningsvitenskap
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Pedagogisk entreprenørskap
Pedagogisk entreprenørskap tar opp måter å tenke og handle på som ikke hindrer, men fremmer omstillingsevne og dermed framtidstakling hos den oppvoksende generasjon. Boken belyser entreprenørskap som pedagogisk målsetting i opplæring og utdanning i norsk skole. Det tas utgangspunkt i de retningslinjene som læreplaner og strategiplan gir.

Vi ser på noen mulige svar og på i hvilken grad forutsetningene er til stede for at skolen som institusjon og lokalsamfunnet som oppvekst- og utviklingsarena, kan følge opp og svare på de ytre samfunnsforandringene i samsvar med barn og unges behov i nåtid og fremtid. Endringsbehovene blir belyst ut fra betingelser som ligger i f.eks. den distriktspolitiske situasjonen, den teknologiske utviklingen og arbeidsmarkedet sett i et noe videre perspektiv enn bare det nasjonale.

Til toppen

Om forfatter
Inger Karin Røe Ødegård er Dr.polit i pedagogikk ved Høgskulen i Sogn og Fjordane hvor arbeidet består av implementering av pedagogisk entreprenørskap i den nye lærerutdanningen, og forskning på temaet. Arbeidet i Utdanningsdirektoratet 2005-2008 med implementering av den nasjonale strategien for entreprenørskap i utdanningen. Har skrevet flere fagbøker og vitenskapelige artikler om Pedagogisk Entreprenørskap. Er p.t. leder for det nasjonale nettverket for pedagogisk entreprenørskap i lærerutdanningene.