Den Andre (Heftet)

Etikk og filosofi i skolen

Forfatter:

, og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276347166
Kategori: Utdanningsvitenskap
Fag: KRLE, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Den Andre
Den Andre er en innføringsbok i etikk og filosofi. Den tar opp emner som etikkens historie, prinsipiell etikk, etikk innen ulike livssyn, menneskerettigheter, etisk og moralsk utvikling, verdiformidling, etikkundervisning, områdeetikk og yrkesetikk for lærere. Den gjennomgår sentrale filosofer fra antikken til vår tid. Boken er skrevet med henblikk på lærere i grunnskolen. Den kombinerer faglig teori med praktiske eksempler fra skolehverdagen og barns virkelighet. Den Andre er særlig nyttig for lærere som underviser i KRL-faget.

Til toppen

Flere bøker av Levi Geir Eidhamar, Vigdis Hølen og Paul Leer-Salvesen:

Om forfatter
Levi Geir Eidhamar er førstelektor i etikk og religionsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han underviser på lærerutdanningene. Eidhamar har publisert flere vitenskaplige artikler og vært redaktør, forfatter og medforfatter av flere lærebøker, blant annet Små barn – stort mangfold(2014), Neste som deg selv (2014), Den Andre (2007) og Religioner og livssyn (2004). Vigdis Hølen er utdannet cand.philol. med hovedfag i filosofi. Hun underviser i ex. phil. og ex. fac. for norske studenter i utlandet, i regi av Gateway College og Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun har tidligere undervist blant annet ved Universitetet i Bergen, Høgskolen i Molde, Høgskolen i Bergen og voksenopplæringen i Forsvaret.

Paul Leer-Salvesen er teolog (dr.philos.) og professor i etikk og teologi ved Universitetet i Agder. Hans faglige forfatterskap har kretset om temaer som soning, skyld og straff. Han har dessuten skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker siden han debuterte i 1977. Med sine bøker har han skrevet seg inn i tusenvis av barns hjerter med de alvorlige og morsomme historiene om englebarnet Paul. I 1996 fikk han skolebibliotekarforeningens litteraturpris for disse bøkene. Bøkene er oversatt til dansk og tysk.