RESTART (Heftet)

7 veier til bærekraftig business

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202459192
Kategori: Fagbøker
Fag: Etikk, Innovasjon, Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale: RESTART

Er din forretningsmodell rustet for fremtiden? Bedrifter forventes å være bærekraftige, og stadig flere bedriftsledere omsetter bærekraft til lønnsomhet på innovative måter. Denne boken gir deg et veikart i syv deler til hvordan du kan gi en bedrift en slik RESTART, enten du er leder, entreprenør, rådgiver eller student. Boken gir deg verktøyene til å designe bærekraftige forretningsmodeller som tjener penger på nye teknologier, digitalisering og den sirkulære økonomien. Gi din bedrift en RESTART i dag, og bli et bevegelig mål.

Boken har syv hoveddeler, som hver er representert ved én av de syv bokstavene i ordet RESTART. Hver av dem beskriver en endring som er nødvendig på veien mot bærekraftig business:

Redesign fremfor stillstand

Eksperimentering fremfor helomvending

Sirkulasjon fremfor linearitet

Tjenestelogikk fremfor produktlogikk

Allianser fremfor sololøp

Resultat fremfor avlat

Tredimensjonalitet fremfor endimensjonalitet


I tillegg inneholder boken en praktisk verktøykasse kalt Din RESTART, med visuelle hjelpemidler som kan benyttes for ledere, entreprenører, rådgivere eller studenter som arbeider med å designe bærekraftige forretningsmodeller.

Les mer om boken på www.RESTART.business.

Til toppen

Flere bøker av Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen:

Om forfatter

Sveinung Jørgensen (f. 1973) er førsteamanuensis ved Høgskolen i Lillehammer og førsteamanuensis II ved Norges Handelshøyskole. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har doktorgrad fra Karlstads universitet. Jørgensen er tilknyttet Senter for innovasjon i tjenesteyting ved Avdeling for økonomi og organisasjonsvitenskap. Sveinung Jørgensen sitter i perioden 2012-2014 i Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning (NRØA) sin fagkomité for etikk, en komité som har som mandat å utvikle en felles forståelse av etikkfaget innen økonomiutdanningen fra bachelor- til PhD-nivå.

Lars Jacob Tynes Pedersen (f. 1979) er førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole (NHH). Han er utdannet siviløkonom fra NHH og tok sin doktorgrad samme sted. Pedersen er tilknyttet Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap, samt forskningsprogrammene Senter for tjenesteinnovasjon og Beyond Budgeting. Pedersen sitter i perioden 2012-2014 i Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning (NRØA) sin fagkomité for etikk, en komité som har som mandat å utvikle en felles forståelse av etikkfaget innen økonomiutdanningen fra bachelor- til PhD-nivå.