Oversikt over rettigheter til fast eiendom (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 217
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202521622
Kategori: Fagbøker
Fag: Eiendomsrett
Nivå: Akademisk
Omtale Oversikt over rettigheter til fast eiendom
Oversikt over rettigheter til fast eiendom omhandler privatrettslige regler om fast eiendom. Boken innledes med en fremstilling av eiendomsretten som begrep. Deretter presenteres viktige regler om eiendomsgrenser og rettighetsforhold til fast eiendom, herunder bestemmelser om tinglysing, hevd, sameie, naborett, servitutter, tomtefeste, allemannsrett og allmenningsrett. Avslutningsvis kommenteres forholdet mellom privat råderett og offentlig regulering.
 
Forfatteren presenterer de aktuelle rettskildene, og teksten er rikt illustrert med rettsavgjørelser.
 
Boken retter seg mot studenter og rettsutøvere med behov for raske oppslag og kommentarer om rettsområdene som presenteres. For studenter er boken særlig egnet som støtte ved repetisjon av pensum i emnet fast eiendoms rettsforhold. Boken er nyttig for enhver som eier hus, hytte, gård eller grunn.

Til toppen

Om forfatter

Karen Eg Taraldrud er ph.d. i rettsvitenskap og arbeider som seniorrådgiver ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun har i flere år undervist i emnet fast eiendoms rettsforhold ved Universitetet i Oslo som gjestelærer. Hun har praktisk, juridisk erfaring med fast eiendoms rettsforhold fra mange års virke i landbruksforvaltningen.