Kommunikasjon og helseledelse (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202283490
Kategori: Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale: Kommunikasjon og helseledelse

God kommunikasjon er den fundamentale forutsetningen for vellykket ledelse. Men hva er egentlig god kommunikasjon?

Forfatteren presenterer og diskuterer kommunikasjonsutfordringer som er spesielt viktige for ledere i det moderne norske helsevesenet. Mange av disse ufordringene handler om motsetningen mellom en klassisk medisinsk og en moderne økonomisk-administrativ ideologi, men de har også å gjøre med helsevesenets kompleksitet, rammebetingelser og profesjonsmotsetninger.

I den første delen av boka brukes grunnleggende teorier om språk og bevissthet til å analysere kommunikasjonsbetingelser i helseledelse. I den andre delen viser forfatteren hvordan disse betingelsene kan møtes. Hovedmålet er praktisk: Helseledere er ofte involvert i krevende kommunikasjon. Kunnskap om kommunikasjon kan derfor være til stor praktisk hjelp.

Boka er skrevet på en måte som er enkel og forståelig for alle som er interessert i kommunikasjon. I motsetning til mange andre analyser av ledelse skriver forfatteren inngående om hvordan man kan oppnå god kommunikasjon i grunnleggende mellommenneskelige relasjoner. Boka egner seg godt i undervisning og som et viktig supplement til bøker som har et mer organisasjonsteoretisk perspektiv.

Til toppen

Anmeldelser av Kommunikasjon og helseledelse
"På en sjelden måte makter Halvor Nordby å engasjere og formidle viktige budskap. Dette er en nyttig bok for alle som skal forholde seg til mennesker i helsesektoren. Det vil si de fleste av oss."Karl-Henrik Nygaard, Sykepleien 5/2010

Helseleder? Les og lytt!

"Er det mulig for en filosof å bidra med praktiske råd til helseledere, som knapt har et minutt til overs til kaffekoppen når de er på jobb? Svaret viser seg å være ja. [...] Det var med stor glede jeg så hvordan de teoretisk pregede kapitlene ledet logisk frem til ypperlige praktiske råd i siste del av boken."P. Gulbrandsen, Tidsskrift for Den norske legeforening, 19/2009Les hele anmeldelsen

Til toppen

Om forfatter
Halvor Nordby er professor i filosofi ved avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Lillehammer og har en bistilling ved institutt for helseledelse og helseøkonomi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet flere bøker og mange artikler om etikk, forståelse og kommunikasjon og har i de senere år forsket spesielt på etiske dilemmaer og kommunikasjonsutfordringer i helse- og sosialfaglig arbeid.