Komplementær og alternativ medisin (Heftet)

En innføring for helsepersonell

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 208
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276345896
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Fagskolen HS, Helsefag
Nivå: Akademisk
Omtale Komplementær og alternativ medisin

Boka gir et innblikk i ulike sider ved komplementær og alternativ medisin (KAM), og leseren får en oversikt over fagfeltet. Boka er ingen lærebok for å kunne utøve alternativ behandling, men den vil gi helsepersonell kunnskap, råd og tips som vil være til hjelp i møte med pasienten. Boka omhandler:

  • Alternative behandlingsformer med særlig fokus på akupunktur og homøopati
  • Lovverket og alternativ medisin
  • Effekt av KAM
  • Bivirkninger og skader ved bruk av KAM
  • Alternativ medisinsk forskning i Norge og internasjonalt
  • Ernæring og kosttilskudd
  • KAM og kreft

Komplementær og alternativ medisin støtter seg på vitenskap, har en omfattende referanseliste, og har også henvisninger til nettsteder for den som vil innhente ytterligere kunnskaper.

Boka retter seg primært mot studenter innen helsefag og medisin, men vil også være aktuell for alle som ønsker en kort innføring i KAM.

Til toppen

Anmeldelser av Komplementær og alternativ medisin

Lettlest og informativt om alternativ medisin

«Komplementær og alternativ medisin bør absolutt leses, også av «tvilere», som altfor ofte bygger sin oppfatning av alternativ medisin på et ikke-kunnskapsbasert grunnlag. Det er ikke sunt, verken for medisinsk utvikling eller i tillitsrommet mellom pasient og lege. Kunnskap er sunt. Det er ikke så lenge siden nåtidens etablerte skolemedisin var «alternativ».»Odd Kvamme, Tidsskrift for Den norske legeforening 16/2011

God innføring i komplementær medisin

«Boka gir helsepersonell det kunnskapsgrunnlag som er nødvendig for en meningsfull dialog om komplementær og alternativ medisin. Temaet er fyldig dekket og formidlet på en god måte.»Kari Helene Kavlie, Sykepleien 26.11.2009

Til toppen

Om forfatter
Arne Johan Norheim, f. 1961, ble utdannet sykepleier i 1986. Han tok medisinsk embetseksamen i 1996, ble spesialist i allmennmedisin i 2005 og arbeider til daglig som allmennlege. De siste 15 årene har han drevet med forskning innen komplementær og alternativ medisin, og i 2005 tok han doktorgrad innen akupunktur. Norheim har en bistilling som seniorforsker ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) ved Universitetet i Tromsø. Han har i en årrekke undervist på alternativmedisinske skoler og har også undervist helsepersonell på høyskoler og universiteter i komplementær og alternativ medisin.