Folkehelsearbeid (Heftet)

Forfatter:

, og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276348934
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Helse- og sosialfag, Akademisk, Helsefag, Akademisk, Helse- og sosialfag
Nivå: Akademisk, Profesjonsmarkedet, Akademisk, Høgskole/universitet, Akademisk
Omtale: Folkehelsearbeid

Folkehelsearbeid er et relativt nytt fagfelt i Norge. Store endringer har skjedd i befolkningens helse de siste tiårene, og forebygging og helsefremming er blitt mer sentralt i arbeidet for å bedre folkets helse. I dette fagområdet blir folkehelsearbeideren sentral. For mange er det uklart hva folkehelsearbeid er og hva en folkehelsearbeider gjør. Formålet med denne boken er å presentere kunnskap om folkehelsefaget og skissere utfordringer og muligheter innen folkehelsearbeidet. Boken er organisert i fire hoveddeler:

Hva er folkehelsearbeid? Hva er de mest sentrale folkehelseutfordringene? Hvordan påvirker livsstilsfaktorer folkehelsen? Hvordan endre helsevaner?

Hoveddelene presenteres gjennom 20 artikler skrevet av ledende fagpersoner innen sine felt.

Målgruppen er fagpersoner som jobber med folkehelsearbeid på ulike nivåer og i ulike kontekster, samt studenter i utdanninger med fokus på folkehelsearbeid.

Til toppen

Om forfatter
Rune Høigaard er førsteamanuensis ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Monica Klungland Torstveit er førsteamanuensis ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Nina C. Øverby er Førsteamanuensis ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder.