Musikk - strategi og lykke (Heftet)

Bidrag til musikkpedagogisk grunnlagstenkning

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202218232
Kategori: Estetiske fag
Fag: Estetiske fag
Nivå: Akademisk
Omtale Musikk - strategi og lykke

Hvilken funksjon bør musikkundervisningen ha i skolen? Skal den være et instrument til å produsere harmoniske, kreative og målrettede individer i et velfungerende samfunn? Eller skal den være et kritisk korrektiv til en snever produktivitets- og nyttetenkning?
Forfatteren av Musikk: strategi og lykke stiller noen grunnleggende filosofiske og pedagogiske spørsmål om undervisningsgjenstanden musikk og drøfter estetiske og kultursosiologiske perspektiver på musikk. Han har en kritisk holdning til instrumentelle tendenser i utdanningspolitisk og kulturpolitisk tenkning og praksis.

Musikkopplevelsen kan ikke reduseres til kun å være et instrument for alle mulige matnyttige utdanningspolitiske målsetninger. Boken er skrevet for studenter som skal lære å undervise i musikk, dvs. studenter i allmennlærerutdanningen og ved musikkhøgskoler og -konservatorier.

Til toppen

Flere bøker av Øivind Varkøy:

Om forfatter
Øivind Varkøy er professor i musikkpedagogikk, forskningsleder og leder for ph.d.-utdanningen ved Norges musikkhøgskole. Han er også gjesteprofessor i musikkvitenskap ved Örebro universitet (Sverige). Fagområdene hans er musikkpedagogisk idéhistorie og -filosofi, samt musikkfilosofi. Han har gitt ut en rekke bøker og artikler, nasjonalt og intenasjonalt, og har de senere årene vært særlig opptatt av problematikk knyttet til musikk og kunst i et nytteperspektiv. Dette kommer ikke minst til uttrykk i boken Om nytte og unytte (2012).