Refleksjon (Heftet)

Innspill til nye utspill

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 108
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249607709
Kategori: Barnehagelærerutdanning
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: 1. trinn, 10. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, Akademisk
Omtale Refleksjon

Refleksjon har blitt et trendord i den pedagogiske debatten. For å kunne utvikle seg som førskolelærer/lærer må man hele tiden reflektere over egen praksis. Begrepet refleksjon handler om å tenke seg om - tenke over det man gjør, skal gjøre og har gjort.

Refleksjon - innspill til nye utspill er først og fremst skrevet for førskolelærerstudenter, men vil også være aktuell for studenter i allmennlærerutdanningen. Førskolelærere og lærere som har vært i jobb i en stund, vil også ha god nytte av boka.

Boka er et bidrag til førskolepedagogisk og filosofisk diskusjon om refleksjon og profesjonalitet. Ved hjelp av små samtaler, små historier og filosofer som Søren Kirkegaard og Piet Hein viser Einar Juell hvordan vi kan bruke refleksjon som en forbindelseslinje mellom pedagogisk teori og egen praksis. Boka har mange morsomme og tankevekkende sitater "hørt fra barnemunn".

Einar Juell er førskolelærer med lang erfaring som pedagogisk leder og styrer i barnehage. Han er cand. polit. og arbeider nå som spesialkonsulent i avdeling for utredning i Utdanningsforbundet.

Til toppen

Om forfatter
Einar Juell er opprinnelig førskolelærer, med lang erfaring som pedagogisk leder og styrer. Han er cand.polit. med hovedfag i barnehagepedagogikk og arbeider i avdeling for profesjonspolitikk i Utdanningsforbundet. Han har skrevet boka «Refleksjon, innspill til nye utspill». Han er medforfatter og redaktør for boka «Samtalen i barnehagen». I tillegg har han skrevet «Barnehagen som utdanning» og vært fagkonsulent for flere andre bokutgivelser. Han skriver artikler og er fast bidragsyter i tidsskriftet «Første steg».
For tiden reviderer, «omskriver» og oppdaterer han boka «Barnehagen som utdanning» sammen med kollega Morten Solheim.