Barnehagens rammeplan i praksis (Heftet)

- mange veier til dokumentasjon og kunnskap

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 200
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204142399
Kategori: Barnehagelærerutdanning
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: Akademisk
Omtale Barnehagens rammeplan i praksis
Denne boka viser at barnehager kan være så mangt! Rammeplanen stiller krav til barnehagen som lærende organisasjon, og forfatterne viser ved hvordan ni forskjellige barnehager kan beholde sin egenart. De gjør rede for et endret samfunns- og innholdsmandat som følge av at Norge fra 2003 ble innlemmet i FNs barnekonvensjon. Gjennom personalets stemmer skildrer boka mange fleksible måter å fortolke, planlegge og dokumentere pedagogisk ståsted og kunnskapssyn på i tråd med dagens rammer og lovverk.

Boka retter seg til praktikere og studenter og kan nyttes i tema-, praksis- og prosjektperioder i førskolelærerutdanningen. Den henvender seg til alle som er opptatt av barnehagens egenart og møter barnehagen som en pedagogisk samfunnsinstitusjon. Forfatterne har fulgt barnehagens innhold tett de siste tjue årene gjennom oppsøkende journalistikk eller som prosjektleder og veileder for studenter.

Til toppen

Flere bøker av Bente Fønnebø og Unni Jernberg:

Anmeldelser av Barnehagens rammeplan i praksis

Rammeplanens mangfold synliggjort i praksis

"Boken er gjennomsyret av yrkesbevissthet og personalfokus. Jeg blir stolt på vegne av de flotte barnehagene som er presentert på hver sin unike måte, og det forfatterne gjennom sitt arbeid har bidratt med å synliggjøre. [...] Boken bør bli pensum for alle førskolelærerstudenter og praktisk verktøy i barnehager for å bli bedre på å synliggjøre visjoner og alt det bra som foregår rundt omkring i barnehagene i Norge."Siv Rutgerson, Pedagogisk bokorm, 4/2008

Til toppen

Om forfatter

Bente Fønnebø er førstelektor i kunstfag ved Institutt for barnehagelærere, Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun underviser barnehagelærerstudenter innen kunnskaps- og fagområdet kunst, kultur og kreativitet. Fønnebø er barnehagelærer med spesialområde kunsthistorie og spesialpedagogikk og har hovedfag i tegning fra SHKS. Hun er også utdannet arkeolog.

Fønnebø har illustrert en rekke fagbøker bl.a for Cappelen Damm Akademisk, Gyldendal Forlag, Solum og Unipub Forlag. Hun er medlem av Tegnerforbundet og har et tjuetalls utstillinger innen tegning og leire bak seg.

Unni Jernberg er førskolelærer og spesialpedagog og arbeider til daglig med barn med autisme. Hun har vært redaktør for Verktøykassa, et inspirasjons- og idétidsskrift for barnehagen, utgitt av Pedagogisk Forum. Gjennom oppsøkende journalistikk har hun i en årrekke laget artikler om forming, om materialer og teknikker i barnehagen. Hun har utgitt boka Juleverkstedboka - Pedagogisk Forum.