Eva Braun (Heftet)

Forfatter:

Jorunn Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 576
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The lost life of Eva Braun
Oversatt av: Carlsen, Jorunn
ISBN/EAN: 9788204153029
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Eva Braun

Da Eva Braun giftet seg med Adolf Hitler i rikskanselliets bunker under sluttkampene om Berlin 29. april 1945, hadde den 33-årige kvinnen bare noen timer igjen av sitt liv. De to begikk selvmord sammen dagen etter.

Siden hun var 20 år hadde hun vært Adolf Hitlers faste venninne og de levde sammen som om de var gift. Hitler, som var 23 år eldre enn sin Eva, omga seg med andre, vakre og glamorøse kvinner, men det var Eva som var kvinnen i hans liv. Hva var det hun hadde, de andre ikke kunne gi Europas mektigste mann?

Deres forhold og liv skildres i denne biografien. Leseren opplever parets lykkelige dager, Evas sjalusi, hennes beskjedenhet, møter med Tysklands øvrige nazitopper og vi blir med inn i de siste timene av et tragisk liv.

Til toppen

Om forfatter

Angela Lambert (født 1940) er britisk journalist, kunstkritiker og forfatter. Hun studerte politikk, filosofi og økonomi ved Oxford og har jobbet som journalist og TV-reporter.

Hun har tidligere skrevet bøkene "The Constant Mistress", "Love Amongst the Single Classes", "A Rather English Marriage", "Unquiet Souls: Indian Summer of the British Aristocracy", "Golden Lads and Girls" og "The Property of Rain".