Europeisk islam (Innbundet)

Å være muslim i Vesten

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: To be a European Muslim
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202289157
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Europeisk islam

I boken Europeisk islam – å være muslim i Vesten, forklarer Tariq Ramadan hvordan islam på en meningsfull måte kan inngå i den europeiske virkeligheten. Etter grundige studier i islams kilder besvarer forfatteren noen fundamentale spørsmål angående europeiske muslimers sosiale, politiske, religiøse og kulturelle integrering. Og Tariq Ramadan mener det er mulig å leve som praktiserende muslim og aktiv samfunnsborger i Europa.

Tariq Ramadan (f. 1962) er filosof og professor i islamske studier ved universitetet i Oxford. Gjennom sine bøker og foredrag er han en aktiv og viktig bidragsyter i debatten om islam i Europa. Time har utpekt ham til en av de 100 ledende intellektuelle og viktigste fornyerne i vårt århundre.

Til toppen

Flere bøker av Tariq Ramadan:

Anmeldelser Europeisk islam

Løsningsorientert europeisk muslim

Emnene han skriver om kjenner vi godt igjen fra andre intellektuelle, som Edward Said og Ziauddin Sardar. Det som imidlertid er unikt ved Ramadan, er hans evne til å se løsninger og muligheter for europeiske muslimer som kjemper harde eksistensielle slag i en konfliktfylt offentlighet.Nazneen Khan-Østrem, Aftenposten

Euro-visjon

Det er perspektivet innenfra som gjør Ramadans bok så interessant. Han nevner for eksempel ikke Israel med et ord, og USA er til stede bare som en del av Vesten. Dette er forfriskende i en bok islam, og resultatet er at en tidligere personlig kristen denne gangen faktisk, ja, har lært noe.Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Tariq Ramadan (f. 1962) er filosof og professor i islamske studier ved universitetet i Oxford. Gjennom sine bøker og foredrag er han en aktiv og viktig bidragsyter i debatten om islam i Europa. Han er for tiden president i tenketanken ”European Muslim Network”. Time har utpekt ham til en av de hundre ledende intellektuelle og viktigste fornyerne i vårt århundre.