Europa Blues (Innbundet)

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 390
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Europa Blues
Oversatt av: Blomgren, Einar
ISBN/EAN: 9788204099662
Kategori: Krim
Omtale Europa Blues
Det er et makabert syn som møter den tilfeldige turgåeren da han oppdager et maltraktert lik inne hos rovdyrene på Skansen zoologiske hage.

Samtidig blir en liten pike skutt i armen på vei hjem fra et selskap, åtte østeuropeiske kvinner forsvinner fra et asylsenter og en 90-årig professor kjører planløst rundt med T-banen for å ende sitt liv på den jødiske kirkegården. Når også en mobiltelefon ringer i en avrevet hånd mellom skinnene på T-banen, blir det en meget hektisk og dramatisk tid for "Politiets spesialenhet for internasjonal voldskriminalitet", bedre kjent som Agruppen.

Gruppen skal etterforske alle de tilsynelatende forskjellige hendelsene, men det viser seg at de har en felles kilde, en ond person med ekstra fantasi for hvordan man kan myrde.

Europa blues er den tredje boka på norsk om A-gruppen, skrevet av Arne Dahl, psevdonymet til den svenske forfatteren, kritikeren og redaktøren Jan Arnald.

Til toppen

Flere bøker av Arne Dahl:

Om forfatter

Arne Dahl, pseudonym for Jan Arnald (f. 1963), er forfatter, redaktør og litteraturkritiker. Han bor i Stockholm.

Siden debuten i 1998 har Arne Dahl utgitt 11 kriminalromaner om A-gruppen og 4 bøker i Opcop-serien. Bøkene om A-gruppen har blitt filmatisert med stor suksess. Han er oversatt til mer enn 32 språk og har til sammen solgt over 4 millioner bøker. Forfatteren har mottatt en rekke utmerkelser for romanene sine, bla det svenske krimforfatterakademiets pris for å ha «vitalisert og utviklet krimsjangeren».

Utmarker, første bok i serien om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom, viser en ny og mørkere side av Arne Dahl. Krimromanen fikk strålende kritikker, også internasjonalt, og lå på 1. plass på den offisielle bestselgerlista i Tyskland. Der solgte 150 000 eksemplarer og 100 000 i Sverige. Innland er tittelen på oppfølgeren. Åpen sjø er tredje bok i serien om Berger og Blom og lanseres i Norge februar 2019.

Oversikt over bøkene på norsk om A-gruppen ser du her.

Berger og Blom-serien finner du her.