EU-kontrollen - jakten på det egentlige EU (Heftet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 236
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202483197
Kategori: Samfunnsvitenskap , Journalistikk og mediefag , Samfunn og debatt , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: IJ-forlaget, Journalistikk, Samfunnsfag, Statsvitenskap, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Omtale: EU-kontrollen - jakten på det egentlige EU

EU-kontroll, EU-støtte eller EU-pris – de praktiske følgene av det europeiske samarbeidet er blitt vanlige ord i vår hverdag. Men Norge er ikke medlem av EU. Likevel innfører vi gjennom EØS-avtalen EU-regler som påvirker tre fjerdedeler av vårt lovverk. EU-reglene kontrollerer oss, bilen vår og hjemmet vårt, men hvordan kan vi kontrollere EU?

EU-kontrollen – jakten på det egentlige EU er boka for journalister, organisasjoner, bedrifter og forskere som forsøker å finne ut hvor EU-veien går videre. Språk, kultur, avstand og manglende åpenhet kan være barrierer for informasjon, men også at de norske søkerne ikke har tid, kontakter, kompetanse og trening i å lete seg frem til de interessante temaene.

Forfatterne viser med intervjuer og eksempler fra egen erfaring hvordan EU-systemet jobber. Selv om EU-systemet er mer åpent enn noen gang, er de europeiske mediene fortsatt nasjonale i sin leserkrets og sine prioriteringer. Det er få som skriver om EU som EU.

Til toppen

Anmeldelser av EU-kontrollen - jakten på det egentlige EU
"– Siden Norge sa nei til å bli med i EU, har vi svelget mer enn ti tusen EU-lover. Vi tilpasser oss nesten helt uten debatt." Les om lanseringen på Advokatbladet.no.Adokatbladet 4. november 2015Les hele anmeldelsen

Til toppen

Om forfatter
Alf Ole Ask har dekket Norges forhold til EU og Europa i tre årtier. Han har jobbet med politikk og utenriks i ulike medier, og vært korrespondent for Dagens Næringsliv i Brussel. Alf Ole Ask har vært Aftenpostens korrespondent i Brussel og USA og er i dag utenriksreporter i Aftenposten. Dag Yngland har i tre tiår jobbet med politikk og utenriksstoff og var på 90-tallet korrespondent for Dagens Næringsliv i Berlin. Han har vært Europa-korrespondent for Radio Norge, EU-kommentator for TV2 Nyhetskanalen og har jobbet for tysk og skandinavisk fagpresse.