Ettromsleiligheten (Innbundet)

Serie:  134

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 168
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 134
ISBN/EAN: 9788202397814
Kategori: Romaner
Omtale Ettromsleiligheten

En mann. En kvinne. En kvinne til. En fuktig sensommeruke – en ettromsleilighet – en kjøkkenbenk – en tekopp – en kurv sitroner – et kjærtegn – en datakabel – en genser av kasjmir – et blått dagspass – en varm bris – et lett gjesp – en arrestordre.

Ettromsleiligheten er en roman inspirert av lekkede avhørsreferater fra en av verdens mest omtalte kriminalsaker. Lotta Elstad (f. 1982) har tidligere utgitt En såkalt drittjobb, en kritikerrost dokumentarbok om forholdene i hotellbransjen. Dette er hennes skjønnlitterære debut.

Til toppen

Flere bøker av Lotta Elstad:

Anmeldelser Ettromsleiligheten

"Lotta Elstad skriver om Julian Assange uten heltefakter, og rykker i forholdet mellom lesere og media … Elstad bruker de muntlige nyansene i språket effektivt når hun lager romankarakterer av individer som i medias hender er blitt til forbokstaver (Miss W og Miss A) eller enigmatiske symboler (Assange) (...) Ved ikke å navngi personene eller organisasjonene de tilhører, gjør Elstad det mulig å få plass til et hav av informasjon i en hverdagslig tekopp."

Hanna Stoltenberg, Morgenbladet

"Elstads ambisjon om å fremstille Assanges dager i Stockholm på samme fragmenterte, dokumentariske måte som innholdet på Wikileaks’ nettsider, lykkes i oppsiktsvekkende grad."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter

Lotta Elstad (f. 1982) har tidligere utgitt sakprosabøkene En såkalt drittjobb (2008) og Den spanske sensasjonen Podemos (2015). Jeg nekter å tenke er hennes tredje roman, som følger de kritikerroste Ettromsleiligheten (2012) og Et eget rom (2014).

Bøker i serien