Etter oljen (Heftet)

Vår bioøkonomiske fremtid

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 308
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202604905
Kategori: Samfunnsvitenskap , Samfunn og debatt , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Samfunnsfag, Sosiologi, Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Etter oljen

Skal bioøkonomien overta når oljen tar slutt? En slik overgang vil innebære en rekke endringer innen blant annet jordbruk, skogbruk, fiskeri, akvakultur, biovitenskap og industri. En «smart» bioøkonomi vil kreve utvikling på tvers av disse biosektorene. Å få til en overgang som også er samfunnsmessig akseptabel for befolkningen, krever kloke politiske beslutninger, og kunnskapsgrunnlaget må styrkes.

Satsing på bioøkonomi reiser en rekke nye spørsmål:

  • Hva vil det innebære i praksis at bioøkonomi får en større rolle?
  • Hvordan styrke omstillingen til en mer biobasert økonomi?
  • Hvilke initiativer og virkemidler må til for å gjennomføre et skifte fra olje- til biobasert økonomi?
  • Hva skal man forstå med begrepet bioøkonomi?
Etter oljen. Vår bioøkonomiske fremtid diskuterer forskjellige aspekter, muligheter og utfordringer ved en slik overgang. Boka er aktuell for studenter, aktører i næringslivet, politikere, myndigheter, organisasjoner, forskere og ikke minst den interesserte samfunnsborger.

Boka er en del av prosjektet BIOSMART, finansiert av Norges forskningsråd og ledet av Ruralis – Institutt for rural- og regionalforskning.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Rob Burton er ph.d. i geografi og forsker I ved Ruralis. Som leder av prosjektet BIOSMART har Burton vært sentral i å utforske utviklingen av den norske bioøkonomien.

Magnar Forbord har doktorgrad fra Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU og er forsker I ved Ruralis.

Eirik Magnus Fuglestad er ph.d. i historisk sosiologi fra universitetet i Edinburgh og jobber som forsker ved Ruralis. Han er også aktiv skribent i skjæringsfeltet mellom jordbruk, politisk sosiologi og historie.

May-Britt Ellingsen er forskningsleder for faggruppen Regional Utvikling i Norce, avd. samfunn. Hun har dr. philos graden ved UiT-Norges Arktisk Universitet.