Etikk (Heftet)

Teori og praksis

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202741013
Kategori: Samfunnsvitenskap , Helse og sosialfag , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Etikk, Filosofi, Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Etikk

Etikk – teori og praksis er en lett tilgjengelig og pedagogisk innføringsbok i etisk tenkning og argumentasjon med aktuelle eksempler fra samfunnsliv og medier. Forfatterne tar utgangspunkt i at etikk er et fagfelt som både handler om teori og praksis. Boka gir en oversikt over sentrale tankeretninger innenfor etisk teori og ser etikk i forhold til tema som yrkesliv, religion og politikk. Boka foreligger nå i en ny utgave med oppdaterte eksempler og sterkere vektlegging av tema som bærekraft og teknologi.

Boka er godt egnet som en innføringsbok i etikk for studenter innenfor ulike emner hvor etikkspørsmål står sentralt. Den er blant annet relevant for studenter innen ex.phil. og helsefag, og for alle som ønsker en praktisk orientert innføring i etisk teori.

Til toppen

Flere bøker av Siri Granum Carson og Norunn Kosberg:

Om forfatter

Siri Granum Carson er førsteamanuensis på Program for Anvendt Etikk ved NTNU. Hun forsker på bedrifters samfunnsansvar, og underviser i næringslivsetikk og forskningsetikk. Carson har skrevet flere lærebøker om etikk og bedrifters samfunnsansvar. Hun har doktorgrad i filosofi med en avhandling om menneskets handlingsfrihet.

Norunn Kosberg (f. 1970) er rådgiver i Forsvarsdepartementet i Etisk råd for forsvarssektoren. I tillegg skriver hun bøker, artikler og bokanmeldelser. Hun har lang erfaring som foreleser for norske studenter i utlandet. Hun har hovedfag i filosofi med etikk som spesialfelt.