Ete (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 52
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202249519
Kategori: Lyrikk
Omtale Ete

Diktene til Vemund Solheim Ådland stiller den kritiske lesningen et ultimatum, premisset for refleksjon er det som står på boksiden – hvilket burde være, men sjelden er, premisset for kritikk, ja, for lesning overhodet.

En av egenskapene ved årets diktsamling er at diktene fremstiller det erotiske/seksuelle/pornografiske som alminnelig og på et visst formnivå ombyttelig med andre fenomener, enten det skildres som idyllisk eller grotesk.

Diktene er suggestive og assosiative, de språklige elementene kan rekombineres og modifiseres til alminnelige ord fra ordboken.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Anmeldelser Ete
"I så fall anser jeg Ete som både en gjennomtenkt og vågal diktsamling."Thomas Marco Blatt, Litteraturmagasinet Jung

Til toppen

Om forfatter

Vemund Solheim Ådland er født 16. mars 1974, han bor i Bergen. Han har gått på Forfatterstudiet i Bø, Telemark Distriktshøgskole (1991), og Skrivekunstakademiet i Hordaland (1994/95). Er nå student ved Seksjon for grafikk, Kunsthøgskolen i Bergen. Har publisert tekster i Grønn kylling (arb.tittel) Vagant, Vinduet og Utflukt, samt utgitt diktheftet Sep pran ek (Biblioteket Gasspedal 2003). Vemund Solheim Ådland debuterte i 2004 med samlingen Profylaktisk skjønnhet.

Bror av forfatter Øyvind Ådland, (Konfliktritt, Aschehoug 2001).