Et spørsmål om trøst (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 175
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202231972
Kategori: Noveller
Omtale Et spørsmål om trøst

I det duse lyset er huden hennes gyllen, nesten sommerbrun. Men arret er uansett avstikkende og hvitt. “Nydelig håndverk,” sa doktor Gundersen første gang han så det, “som et broderi!” Fordi hun husker det, legger hun hendene på kinnene til Peter og trekker ansiktet hans mot seg. “Kyss det,” greier hun å si, “jeg ønsker du skal kysse det”.

Novellene i denne samlingen er bygd opp som to minitrilogier, hvor fortellerposisjonen forskyves fra novelle til novelle, og hvor personene belyser hverandre i sine tolkninger av seg selv og de andre. De ulike tilværelsene skildrer ekteskapelig samliv, venninner i ujevnt samspill, den ugifte enslige mannens skjebne, en homofil trekant, en brystkreftoperert kvinne foran et nytt samliv, og unge, handikappede Simon som et offer for sine egne og andres lyster.

Odd Klippenvåg skriver stilsikkert og godt, og viser stor psykologisk innsikt i de forskjellige skjebnene.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Om forfatter

Odd Klippenvåg (1951) har utgitt 22 bøker, fordelt på sjangrene romaner og noveller. Noen tematiserer homofilt samliv, andre portretterer kunstnerliv. Klippenvåg er en kritikerrost forfatter, hans romaner er sjeldent velkomponerte og språklig presise.

Priser:

  • For Body & Soul mottok Odd Klippenvåg Havmannprisen 1998
  • For romanen, Ada, mottok Odd Klippenvåg Riksmålsprisen 2014