Et personlig anliggende (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202421274
Kategori: Romaner
Omtale Et personlig anliggende

Alexander Aas bryter plutselig opp fra sin tilværelse i Oslo for å dra til Lofoten hvor hans mormor var født. Han leier et hus av en enke, og han vil bruke tiden til å male og til å lete etter sine røtter. Han blir opptatt av enkens unge sønn, Magnus. som han bruker som modell, men ender likevel opp med å flykte fra Lofoten, fra Magnus, og fra tyskeren Staubes utfordrende oppførsel. Etter vinteren i Lofoten drar Alex til familiens hus på Peloponnes hvor han har tilbrakt de fleste av barndommens somrer. Gjennom stadige vekslinger mellom det greske og det norske, mellom Alex’ indre spenninger og hans relasjoner til ulike menn, hans forhold til elskeren Dino og til familien, skapes portrettet av en mann og hans omgivelser: Kunstneren, elskeren, broren og sønnen Alexander Aas.

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

Et personlig anliggende
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Et personlig anliggende

Nærgående kunstnerportrett

"Odd Klippenvåg bekrefter nok en gang forfatterens fabelaktige evne til å skildre mennesker nærgående, tett og troverdig i et språk som nesten kan karakteriseres som foredlet. Det er en sann fryd fra side til side bare å nyte språket - i tillegg, selvsagt, til at han forteller en historie som er interessant og som i sin helhet berører i alle fall denne leseren sterkt."

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Det er besettende lesning, imponerende utført"

Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad

Finstemt fra Klippenvåg

"Odd Klippenvåg lar historien utfolde seg langsomt, og på mange plan. Noe som gjør "Et personlig anliggende» til hans hittil lengste roman. Samtidig evner han å holde leseren fast i et grep som gjør det vanskelig å legge boken fra seg. Språket er - som vanlig - av ypperste klasse, og ikke minst er Klippenvåg en mester i å formidle stemningsskiftene og de små detaljene som bidrar til å drive fortellingen fram. «Et personlig anliggende» bekrefter nok en gang at Lofoten har fostret en forfatter som fortjener å få en stor leserskare."

Ole-P. Refsahl, Lofotposten

Til toppen

Om forfatter

Odd Klippenvåg (1951) har utgitt 23 bøker, fordelt på sjangrene romaner og noveller. Noen tematiserer homofilt samliv, andre portretterer kunstnerliv. Klippenvåg er en kritikerrost forfatter, hans romaner er sjeldent velkomponerte og språklig presise.