Et møte (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Une rencontre
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202360689
Omtale Et møte
Et møte er en samling velskrevne essay om litteratur og kunst av verdensforfatteren Milan Kundera.

«Jeg kan ikke se for meg at noen kan lese denne boken uten å bli utfordret og opplyst, underholdt, forbløffet og opphisset, og til slutt begeistret.»
John Simon, The New York Times Book Review

Milan Kunderas nye samling essay er et lidenskapelig forsvar for kunsten, i en tid som ikke lenger setter pris på verken kunst eller skjønnhet. Med den samme blanding av følelser og ideer som kjennetegner hans bestselgende romaner, møter forfatteren kunstuttrykk som hjelper oss å forstå hva det innebærer å være menneske. I Et møte kombineres på en elegant, vittig og original måte mange av de temaene som er typiske for Kundera, med personlige refleksjoner og historier.

«En bemerkelsesverdig samling som viser frem forfatterens mangfoldige interesser og lysende talent …. Kundera ser på hvordan eksilet og fremmedgjorthet innvirker på kunst og kreativitet.»
New York Journal of Books

"Dypt personlig og varmt innbydende ... Et møte fungerer som en mobiliseringsordre for en kultur på randen av å miste sin kunstneriske troverdighet."
Time Out New York

Til toppen

Andre utgaver

Et møte
Bokmål Heftet 2017
Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.